Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:37, 14. 9. 2019.

Reakcije na odvođenje konja - "Srbska čast" htela da pomogne, romskom udruženju žao životinje

srbska čast Kažu da ih je vlasnik konja sam pustio u kuću i da su civilizovano razgovarali sa njegovim bratancem koji je tukao životinju; printskrin/video Bojan Stojković

Povodom odvođenja konja iz naselja Crvena zvezda u Nišu, iz organizacije "Pit" koja je delovala u ovoj akciji sa "Srbskom čašću" rekli su da su životinju privremeno i uz pristanak vlasnika uzeli, da bi joj obezbedili veterinara. Ističu i da nije bilo nasilja, niti je to urađeno zbog Roma, a istog je stava i direkotor Yurom centra Osman Balić koji ne smatra da je u ovoj akciji bilo fašizma ni diskriminacije. Gradonačelnik Niša kaže da nije video snimak, ali je pozvao na civilizovano ponašanje u skladu sa zakonom.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Gaga

    21:50 // 14. 9. 2019.

    SrBska čast je Vučićevo istureno odeljenje.

    • P. V.

      02:34 // 15. 9. 2019.

      To ti je Vučić rekao u poverenju, dok ste pili kafu?

    • Alex

      07:31 // 15. 9. 2019.

      SrbskaMast tzv Tasteri ! Rade za policiju to svi znaju.

  • Milan

    22:22 // 14. 9. 2019.

    Jeste, jeste, onaj dečko od 17 god je čak rekao da je trebalo da mu ranije oduzmu konja, i insistirao je da mu ga sada uzmu. A ovaj nabildani dečko sa bradom je jedva prihvatio da se sve to snima, nije ni hteo da ide, ali su ga naterali zbog konja. A ovi iz Levijatana i Pita, pa duše jedne, tu nema ničeg "levičarskog ni desničarskog", lepo kaže ova žena. Mice.

  • Dexter

    23:42 // 14. 9. 2019.

    Koliko čovek mora biti zastrašen pa da izjavi nešto ovako sramno i skandalozno kao Osman Balić. To me plaši više i od samog fašističkog upada grupe militantnih desničara sa slabim poznavanjem pravopisa - a i svega ostalog - u naselje u koje se i policija ustručava da uđe. Vlast očito stoji iza ovog projekta koji najviše podseća na ljotićevske falange. Očekujem da ih ubrzo okrene protiv opozicije.

  • MilosNis

    00:13 // 15. 9. 2019.

    Takve organizacije su postojale u Nemackoj uoci II Svetskog rata. Sledeci stadijum je objasnjavanje od strane tetoviranih cika da moraju dobrovoljno da nose zute trake oko ruku i da se sele iz naselja u "kampove". Dok ovo kucam cujem zavijanje Nemackih stuka na tv-u...ili umisljam?!

  • Ljotić likes this

    00:30 // 15. 9. 2019.

    SrBski fašizam

  • Mirko Lazic

    02:04 // 15. 9. 2019.

    Nije vido Bulatovic??? Šatro... Pa nije trebalo da ide u bioskop da pogleda snimak! A i ovi poltroni iz njegovog kabineta su mu, sigurno, rekli ko, kad,kako i sta se desilo! A on APELUJE... CCC HRK PU!

  • Gde živiš

    06:41 // 15. 9. 2019.

    Čist fašizam, nema ništa od pravdanja

  • Boy

    07:22 // 15. 9. 2019.

    Posle podignute prasine,odjednom se izgubila ona cuvena SRBSKA cast sa snimka onih nabildovanih i istetoviranih sad su nevinasca i dobre vile samo su hteli da pomognu.Toliko sa jedne strane pak sa druge ove romske nevladine organizacije oni su pa jos gori najmanje oni brinu o konjima i romima pa i njihovoj zastiti,da brinu i rade nesto stanje bi se menjalo kod njih.

  • Mara

    07:25 // 15. 9. 2019.

    Bolje ovi nego oni poštene iz Zoo planeta

  • Prcko

    10:33 // 15. 9. 2019.

    Aaa sad je jasnije, tetovirane bradonje deluju kada drzava zakaze. Ajde onda mi ostali koji nismo Srbska cast da delujemo.Da posetimo Srbsku cast da ih prevaspitamo posto je ocigledno drzava zakazala kad tolerise njihove rasisticke i pravne budalastine. Da ih naucimo za pocetak npr kako normalan covek ne treba da izgleda. Kako nastupaju svaki maloletni Rom bi im dobrovoljno dao konja. Sramota!

  • Bojan

    11:19 // 15. 9. 2019.

    Tako je nastao i SS u Nemackoj, prvo nacionalizam, zatim mrznja prema svima koji nisu kao oni a onda premlacivanje jevreja a ostalo svi znamo. Sta da ocekujemo narednih godina, mozda da ponovo proradi neki konc. logor. Gde su institucije da reaguju?

    • Срба

      14:23 // 15. 9. 2019.

      Које институције??

  • Срба

    14:24 // 15. 9. 2019.

    Подржавам заштиту коња.
    Јадан коњ више разуме и поштује оно чему се научи него ови који су га тукли.

    • Smuk

      17:46 // 15. 9. 2019.

      @Srba : Konji su zakon...u Srbiji !

  • Roki

    20:43 // 15. 9. 2019.

    Gradonačelnik nije obavešten. Sramno...Vidi se koga štiti. Tako je reagovao i onomad na keju...

  • Labud

    04:53 // 16. 9. 2019.

    Srpska čast i Srbi su pokojni od kad im je poslije pogibije na Kosovo 1389g prestalo srpstvo Srbinovo kucat u prsima.Od tada jedni pristali sa Stefanom Lazarevićem i Markom Kraljevićem da idu u turske soldate protiv svih hrišćana Balkana a drugi da služe age i begove i tako ih 500g Turska množila i prvu bračnu noć kadila.A poslije kad ih Turska,zbog svjeckog poretka da nema robovnja,napusti uzeli

  • pitam

    09:35 // 16. 9. 2019.

    Bulatovicu,ko treba da sprovodi zakon?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: