Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:52, 29. 6. 2022.

| Društvo

Reakcije na poplavu: Nišlije predlažu vaučere za durlansko more

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
durlan
Nišlije kažu da će durlansko more pojačati turističku ponudu grada; foto: printscreen

"Vaučeri za Durlan", "Izdajem smeštaj u Durlanu, plaža je na 200 metara od vile" - samo su neki od komentara Nišlija na to što je Knjaževačka ulica nakon jučerašnjeg pljuska bila poplavljena. Reakcije građana su različite, od šaljivih da će durlansko more pojačati turističku ponudu Niša do kritičkih da postoji veliki problem sa kanalizacijom.

Jaka kiša i vetar su juče zahvatili Niš, a velika količina vode u Knjaževačkoj ulici je građane asocirala na to da Durlan ima more. Reakcije na jučerašnji pljusak ne prestaju, pa su Nišlije počele da predlažu vaučere za letovanje.

Vaučeri za Durlan.

Da li ćete da primate vaučere za letovanje kod vas?

Ima li subvencija za odmor u Knjaževačkoj ili sve sami finansiramo? - komentarišu građani.

Nišlije kažu da će durlansko more poboljšati turističku ponudu grada, a neki su već počeli da nude i smeštaj. knjaževačka Reka "Durlanka"; foto: printscreen

Izdajem smeštaj u Durlanu. Plaža je na 200 metara od vile.

Izdajem stan blizu plaže, tu kod policije, ako je neko zainteresovan pišite mi u inbox - navode Nišlije.


"Durlan na vodi"

Godinama unazad svaka jača kiša u Nišu poplavi ulice i dvorišta, pa građani kažu da je sramota što nadležni još nisu rešili problem sa kanalizacijom.

Zato sam se iselila iz Durlana, kad god padne kiša izbije mi kanalizacija u kuću. Nije ovo prvi put, godinama unazad su zapušeni slivnici. A nema ko da ih očisti.

Svaka čast, dopustili smo veliku sramotu. Kanalizacije se više ne održavaju.

Dok se u ovom gradu ne reguliše kanalizacija, biće mora - poručuju Nišlije.

ulica Dan posle - Sunce posle kiše; foto: M. Z. Niško naselje je nakon poplave postalo "Durlan na vodi" ili "DurlanH20", a nevreme je podstaklo građane da se nadovežu i na druge probleme.

Komentarišu da su sada kupljene diplome došle na naplatu, kritikuju uvođenje sistema "Oko sokolovo" i pitaju nadležne šta će tek biti kad budu izgrađene višespratnice.

Podsetimo, osim Knjaževačke, juče su pod vodom bile i druge ulice, a nevreme je oštetilo i drveće i automobile.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nex

    03:08 // 3. 7. 2022.

    Molim Vas obajvite mi komentar.
    Zovete se Juzne Vesti a niko od Vas ne komentarise situaciju na jugu., cak ni u gradu. Uhvatili ste se za Durlan, Knjazevacku, Somborsku, a isami znate da je Pantelej nasiromasnija opstina u Nisu. Koliki god budzet bio, Pantelej nema apsolutno nista osim nekoliko kafana, neku menjacnicu i taj nesrecni Nitex/ Beneton/ Olympias. Pogledajte Palilulu kod KPD, ili CK...

  • SSS

    09:03 // 30. 6. 2022.

    Pa u tom asvaltu i jeste problem jer ispod njega nema nista. Napravili ste tobogan za svaki pljusak, a voda mora negde da ode, gravitacija je to. Umesto da se postavi kisna kanalizacija minimum 1m u precniku i da zavrsi na izlazu sa 2m, sto pi bilo optimalno za ovaj grad, mi imamo 0.5m koji se uliva u 0.3m. I tol'ko.....Bice gore.

    • KKK

      13:36 // 30. 6. 2022.

      @SSS - još kad bi oni(pol...) znali šta se to 0.5m uliva u 0.3m, bilo bi interesantno.Ima ih i u urbanizmu, planiranju i izgradnji koji to ne znaju, a navodno su iz struke. Fotelja i provizija su čudo.

  • Dragan Petrovic

    08:05 // 30. 6. 2022.

    Kako u Americi na 2min.pogine perac prozora,tako i kisa ovako jaka padne jednom u 100 godina,kao u Obrenovcu pre neku godinu.,.,Durlanci,dobro ste prosli,ovaj pera kaze da njih nije bilo davili biste se u blatu...nisi dalje odmakao od tvog sefa prodavca magle,pa da i u BG jos nije resena kanalizacija,sta se ljudi bune...sve ceto resiti ono vase cedo od templarke...U rikverc Srbijo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: