Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 30. 9. 2022.

| Društvo

Rebalans budžeta u Aleksincu zbog popravke igrališta

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
igralište aleksinac
Najavljuju izbor izvođača koji će da popravi polomljen mobilijar; foto: JV

Nakon svedočenja roditelja da je polomljen mobilijar i oštećena ograda na igralištu u aleksinačkom parku Brđanka, iz Opštine Aleksinac navode da su juče usvojili rebalans budžeta kako bi tokom naredne nedelje izabrali firmu kojoj će platiti da ga popravi. Milion dinara koštaće građane popravka 3 igrališta u Aleksincu, pojašnjavaju, a najviše para biće potrebno za ovo u gradskom parku.

Da je ograda na igralištu polomljena, kao i ljuljaška i klackalice, pre dva dana su primetili roditelji, a nakon pitanja Južnih vesti iz Opštine Aleksinac odgovaraju da ne znaju ko je počinio štetu, ali da je popravka u planu. polomljene klackalice Nepoznat rok za popravku; foto: JV

Opština Aleksinac je pristupila postupku dovođenja igrališta u prvobitno stanje, tako što je rebalansom budžeta, usvojenim na Skupštini opštine 29. septembra odvojila finansijska sredstva radi popravke oštećenja na dečjem igralištu i u toku sledeće nedelje planira se izbor izvođača radova na poravci - pojašnjavaju.

Takođe navode i da su za popravku pomenutim rebalansom opredelili milion dinara, ali da će osim pomenutog biti sanirana još dva igrališta u Aleksincu.

Dečje igralište u Gradskom parku "Brđanka" je najviše ruinirano i oštećeno, tako da će najveći deo finansija biti upotrebljeno za popravku tog igrališta - odgovaraju.

Podsećaju da je ovo igralište u aleksinačkom parku izgrađeno početkom prošle godine, platili su ga svi građani čak 20.000 evra, a kažu da su tada dobili sertifikat koji potvrđuje da je dečije igralište izgrađeno po standardu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Инквизитор

    11:10 // 30. 9. 2022.

    Тоооооо ! Како би Алексинчани рекли " ћу идем да се љуљам".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: