Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 18. 7. 2023.

| Društvo

Reciklomat na niškom keju napunjen, poklon koncert građanima neizvestan

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Reciklomat
Građani već počeli da šalju svoje predloge; foto: J. J.

Iako je prvobitno najavljeno da će od novca od 100 hiljada recikliranih ambalaža, sa reciklomata na keju kod nišavskog amfiteatra, finansirati poklon koncert koji će građani sami izabrati, prema nezvaničnim informacijama, zbog “birokratskih problema”, moguće je da će odluka iz aprila 2022. godine biti promenjena.

Kako bi se smanjilo gomilanje smeća na keju u centru grada, gde svakodnevno boravi veliki broj ljudi, postavljen je prvi reciklomat za odvajanje i sortiranje različitog ambalažnog otpada, kada je najavljavljeno da će Grad Niš i JKP “Mediana” Nišlije stimulisati da recikliraju otpad besplatnim poklon koncertom.

Godinu dana nakon što je postavljen reciklomat u centru Nišu, na keju kod Nišave, objavljeno je da je prikupljeno 100 hiljada jedinica ambalažnog otpada, potrebnih za održavanje koncerta.

Iz Kluba za osnaživanje mladih 018, koji su zaduženi da naprave anketu i obaveste Grad Niš i JKP “Medianu” koga Nišlije žele uživo da slušaju, potvrdili su da su građani već počeli da im se javljaju na društvenim mrežama sa predlozima omiljenih muzičara, dok su nove, nezvanične informacije da iz JKP “Mediane” ne pristaju na godinu dana star dogovor, predlažući novi.

Novinari Južnih vesti uputili su pitanja zvaničnicima Grada Niša i JKP “Mediane” da potvrde da li će biti poklon koncerta na osnovu želje većine Nišlija, ali i to da li će, kao pokrovitelji, ukoliko muzičari traže honorare veće od predviđenih, platiti razliku.

Takođe, novinari su pitali ukoliko se bude otkazao koncert, šta će biti sa novcem prikupljenim od reciklaže ambalažnog otpada.

Grad Niš i JKP "Mediana" odgovore nisu poslali do objavljivanja teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Obzervatorka

    08:35 // 26. 8. 2023.

    Tih 100000 ambalaza bi bilo prikupljeno bar 5 puta da nisu SKLANJALI flase koje su bile unutra!! Ko je obratio paznju, svake nedelje sve manje flasa (za po 20-30000), i taman dodje do npr 57000, vrati se broj na 35000 i opet Jovo nanovo. Grad nikad nije ni zeleo da pravi koncert, tako da me to sto 'ne zele da ispune dogovor od prosle godine' nimalo ne cudi - nije ni bila poenta da ispune.

  • rottingnidze

    11:30 // 18. 7. 2023.

    Extra.
    Organizujte sada opet neko smeće od koncerta kao što to i uvek radite (neke ex-YU dinosaurus, Senide, Cece, Sajsi MC, Mimi Mercedes...)
    Narod u NI je ionako odavno izgubio pojam o kvalitetu muzike.

    • Uh

      13:05 // 18. 7. 2023.

      Pa dobro, koga bi ti? NE valjaju ti stari, ne valjaju ti novi? Da mi je da te vidim uzivo kako izgledas, pretpostavljam da si neki besposlicar u cetrdesetim koji jos uvek zivi sa majkom i trosi njene pare koje ona odvaja za lekove. Eto

  • birokrat

    09:44 // 18. 7. 2023.

    čuo sam pre neki dan za to.
    Od sad bacam boce pored reciklomata.
    Prva tura je već otisla pa neka sami skupljaju

    • Гага

      10:53 // 18. 7. 2023.

      Предлог:Гале"Кербер"и пар музичара из групе,сакупљених
      ad hoc...журка до зоре...нишки музичари...а врхунски...светски;публика...нишка и светска...
      .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: