Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:54, 23. 1. 2017.

| Društvo

Redi: Bez davanja nema ljubavi

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti

Emisija "15 minuta", gost Ivan Redi

U odnosu na ranije godine kada je bilo samo pojedinačnih slučajeva dobročinstva, poslednjih godina, smatra poznati niški arhitekta i aktivista Hadži Ivan Redi, fenomen „činjenja dobra“ narasta.

Osnivač Svetosavskog bala i pokretač mnogih humanitarnih akcija u Nišu, kaže da u svojim poduhvatima nije sam i da je uz njega sve više humanitaraca.

Niz mojih poznanika su pevali, igrali bez ijednog dinara honorara. Znate, prelep je osećaj kada vi pozovete nekoga pa mu kažete šta hoćete, a on ni jednog trenutka ne pita ono čuveno: “A gde sam ja tu?” - objašnjava Redi.

Od 60-ih godina kada je, kaže, počeo da se bavi humanitarnim radom i aktivizmom, na relaciji Niš-Grac, stvorio je svojevrsni „most“ između ova dva grada, a sve je više ljudi koji žele da pomognu drugima.

Pre mnogo godina su to možda bili pojedinačni slučajevi. Međutim, iz dana u dan, vi možete na elektronskim medijima mnogo lakše to da pratite, taj fenomen činjenja dobrog narasta. To je jedan proces, verujem da se stvorila jedna kritična masa, znate. U svemu što radite, na tom javnom planu, jako je važno da imate kritičnu masu – smatra niški arhitekta.

Opširniji intervju sa arhitektom Hadži Ivanom Redijem pogledajte u emisiji „15 minuta“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lahor

    05:46 // 24. 1. 2017.

    Tačno ,tako

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: