Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 10. 7. 2015.

| Društvo

Rehabilitacija u banjama za teško bolesnu decu Palilule

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Dzunic.jpg
Deca će u banje do kraja godine ići sa pratiocem; foto: D. Vidojković

Šestoro dece od 4 do 18 godina koja boluju od teških bolesti, zahvaljujući fondu "Pomozimo našoj deci" Opštine Palilula, biće po preporuci lekara poslati u banje na rehabilitaciju.

Među njima je četvorogodišnja Dorotea Mitić iz Mramora sa srčanim problemima od rođenja koja je do sada već imala nekoliko operacija, a do izlečenja moraće da prođe kroz još nekoliko.

Palilula Pozivaju još donatoraBorbu sa bolestima boravak u banji trebalo bi da olakša i Vuku Jovanoviću koji ima tešku bolest creva, Filipu Stevanoviću koji se otežano kreće, Iliji Đorđeviću obolelom od hemofilije, Petri Miljković koja je imala tešku operaciju butne kosti i Aleksandri Arsić sa anomalijom vida, pluća, sluha, epilepsijom i ronjenjem kostiju.

Humanitarna kampanja "Pomozimo našoj deci" formirana je pre 2 godine kada je zatražena i podrška Vlade i premijera.

Naš primer dobre prakse je imao širi odjek. Kao početak ove akcije organizovano je donatorsko veče 05. jula 2013. godine na gradskom trgu. Nažalost, sredstva koja su prikupljena na promociji nisu bila dovoljna da reše pristigle zahteve - kaže predsednik Opštine Palilula Boban Džunić.

Akcija će, kaže on, biti nastavljena "dok bude bila potreba za pomoć teško obolelim mališanima." Pozvao je sve funkcionere u gradu, ustanove, preduzeća, medije, crkve i nevladin sektor da pomognu.

I ovim povodom pozivam sve donatore da pristupe našem fondu, ali i roditelje sa teritorije opštine Palilula da nam se jave - kaže Džunić.

Zainteresovana pravna i fizička lica donatori ove akcije mogu postati uplatom novca na namenski račun Gradske opštine Palilula broj 840-2879741-16 otvoren kod Ministarstva finansija – Uprava za trezor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zahav

    19:09 // 12. 7. 2015.

    Umesto da smanjite te porcije pecenja i samo od toga pomognete svoj bolesnoj deci opstine, vi se hvalite sa ovim! Pomigli ste sest, ej sest!!!
    Pa koliko je to para ukupno? Kao jedno tvoje odelo, ili kao ram za tu sliku na zidu! Sramni ste. I jos koristite tu bolesnu decu za reklamu.

  • mile

    18:53 // 12. 7. 2015.

    Molim novinare dau buduce ne obljavljuju vesti ovog tipa,jer samo na taj nacin mozemo stati na put zloupotrebi(obolele)dece u politicke svrhe.Sta ce deci banja,da se izlece??,imaju oni svojih problema vezanih za tretman u drustvu,tes.materijalnu situaciju.Ako je hteo da im pomogne mogao je da ih posalje na more kao onog Kikboxera ili da da 10% od sponzorstva istom kikboxeru.JEFTINO

  • Marija

    17:48 // 12. 7. 2015.

    Slika na zidu! Strasno!Uzas!
    Zbog ovakvih "predsednika" sam napustila Nis....kad pogledam s ove distance, shvatim koliko sam imala srece sto vise nisam gradjanka Palilule.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: