Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 19. 7. 2011.

| Društvo

Reka Vlasina nije bezbedna za kupače

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
reka vlasina
Reka Vlasina

VLASOTINCE – Reka Vlasine, koja je decenijama slovila za jednu od najčistijih u Srbiji, i dalje je veoma privlačna ne samo za stanovnike Vlasotinca, nego i za žitelje čitavog juga Srbije.

Nadaleko od centra grada, gde je podignuta brana i napravljeno veštačko jezero, ovih dana je posebno živo jer ima dosta kupača, ali stručnjaci tvrde da reka, iako je tokom leta veoma mirna, nije sasvim bezbedna, posebno u blizini brane, naročito za nedovoljno pripremljene plivače.

Ovde je poslednjih desetak godina zabeleženo i nekoliko tragičnih događaja, a zbog zagađenosti reke, po pravilu u letnjim mesecima, sanitarna inspekcija Jablaničkog okruga zabranjivala je kupanje, ali se ove godine, bar za sada, to nije dogodilo, što raduje ljubitelje Vlasine i njenih obala.

Klisura reke Vlasine duga je 55 kilometara i u planinskom delu reka je veoma hladna, a od sela Tegošnice do Crne Trave toliko bistra i čista da su u njoj svoj dom našle pastrmki.

Miroslav Krajinčanić, dugogodišnji predsednik Eko baze "Jug", kaže da je poslednjih godina podnosio bezbroj prijava protiv zagađivača Vlasine, posebno na toku od sela Svođa do samog uliva u Južnu Moravu, ali su efekti skromni, jer niko od tzv. velikih zagađivača nije odgovarao za uništavanje Vlasina.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub stamenkovic

    11:31 // 19. 7. 2011.

    zaista je steta sto nesavesni ljudi zagadjuju ovaj biser !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: