Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 15. 4. 2021.

| Društvo

Reklamu za otvaranje "Delte" Nišlije shvatile kao poziv na masovni skup, iz kompanije kažu da su ispravili slogan

Autor:Nikola MitićIzvor:Južne vesti
delta planet foto Ljubica Jocic
Delta Planet se priprema za otvaranje 22. aprila; foto: LJ.J.

"Ceo Niš će biti na otvaranju, dođi i ti" - deo je reklame kojom se najavljuje otvaranje tržnog centra Delta Planet u Nišu, koju su građani čuli na pojedinim radio-stanicama, a iz Delte potvrdili da su je plasirali. Za Nišlije je takav, kako su ga protumačili, poziv na masovno okupljanje bio neshvatljiv u vreme kada su veliki skupovi zabranjeni, a iz kompanije obrazlažu da u toj reklami nisu pomislili, kako kažu, bukvalno na ceo grad, te su je ispravili nakon pitanja novinara Južnih vesti.

Otvaranje Tržnog centra Delta Planet, koji se nalazi na uglu ulica Blagoja Parovića i Bulevara Nemanjića, najavljeno je za 22. april, a da će povodom toga biti okupljanja, građani su, kako kažu, čuli u reklami na radiju.

Upravo ide na radiju reklama za otvaranje Delta Planeta koja kaže: "ceo Niš će biti na otvaranju, dođi i ti" - napisao je jedan od Nišlija pre nekoliko dana.

gradilište Delta planet Tržni centar na mestu nekadađnje "Niš-ekspresove" garaže; foto: JV-Lj. JocićKako je aktuelnim merama za sprečavanje širenja virusa korona zabranjeno okupljati se u velikom broju, građanima je poziv preko radija da, kako su protumačili, dođu na događaj gde će biti ceo grad, najavljeni skup bio u suprotnosti sa aktuelnim merama.

Ja nikako ne mogu da shvatim takav poziv u periodu masovnog zaražavanja, zabrane okupljanja i dojučerašnjeg zatvaranja tržnih centara - navodi čitalac.

Jedan od građana navodi da je ovaj slučaj prijavio Komunalnoj miliciji, ali i Južnim vestima.

Javio sam Komunalnoj miliciji i vama, ne znam kome uopšte da prijavim tako nešto - ističe čitalac Južnih vesti.

Iz kompanije Delta potvrđuju da su napravili reklamu za otvaranje tržnog centra sa porukom "ceo Niš će biti na otvaranju", ali su je ispravili, kako kažu, nakon pitanja novinara Južnih vesti i sugestije građana.

Što se tiče reklamne kampanje za otvaranje šoping-mola, tačno je da je u nekoliko navrata emitovana reklama sa porukom da će „ceo Niš biti na otvaranju“. Kao autori reklame svakako nismo ni pomislili da je reč bukvalno o celom gradu. Ipak, posle vašeg upozorenja i sugestije građana, razumemo da naša poruka nije shvaćena na pravi način i zbog toga smo korigovali spornu radijsku poruku - navode iz Delte.

Ističu da će i na otvaranju, ali i tokom kasnijeg rada tržnog centra, biti poštovane epidemiološke i sve druge mere Vlade Srbije, Kriznog štaba i lokalnih vlasti, koje su donete zbog pandemije kovida-19. grip Poštovanje mera obavezno i na dan otvaranja, ali i sve dok traju mere; Ilustracija; foto: JV/A. K

Broj posetilaca je ograničen, u skladu sa površinom objekta. To znači da u šoping-molu u jednom trenutku mogu da borave 4.153 osobe, o čemu će voditi računa obezbeđenje objekta. U objektu će biti jasno istaknuta informacija o ograničenom broju posetilaca unutar objekta, na ekranima i drugim dobro vidljivim mestima biće istaknuta brojna upozorenja na obaveze koje nameće pandemija: obavezno držanje rastojanja, obavezno nošenje maske i održavanje lične higijene. Na svakih sat vremena biće obavljana dezinfekcija liftova, toaleta, rukohvata na stepeništu i sličnih izloženih površina - odgovaraju iz kompanije.

O poštovanju, ali i o nepridržavanju propisanih mera u objektu, staraće se, kako tvrde, 28 kovid-redara, a svi zakupci u tržnom centru dužni su da se pridržavaju mera i oni će, dodaju iz kompanije, na svojim radnjama takođe imati vidljivo istaknuto upozorenje o dozvoljenom broju kupaca i gostiju.


Od garaže "Niš ekspresa" do tržnog centra od 40.000 kvadrata

Prve najave da će Niš dobiti Deltin tržni centar na prostoru gde je bila garaža Niš ekspresa pojavile su se 2017. godine, polaganje kamena temeljca je najavljivano već za mart naredne godine, a početak radova odlagalo je dobijanje građevinske dozvole. delta-izgradnja4-foto-jcm Kamen temeljac položen u februaru 2020.; foto: JV/J.C.M.

Prva lopata betona u temelj novog tržnog centra bačena je početkom 2020. godine, a grupa građana iz Niša tvrdila je da je svojina nad tim zemljištem sporna i protestom tražila restituciju. Protesta je bilo i zbog seče kedrova kod ulaza u tržni centar, nakon čega su iz kompanije Delta tvrdili da će zasaditi 140 sadnica drveća.

Posečen je i drvored topola u Ulici Blagoja Parovića blizu gradilišta tržnog centra, na kome je tokom izgradnje bio povređen jedan od radnika.

Moderna zgrada "nikla" je za nešto više od godinu dana, a u blizini novog šoping-mola građani dobijaju park i 2 kružna toka, od kojih će jedan biti sa fontanom. Ostali su bez mobilijara i teretane na otvorenom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Flamingo

    17:53 // 19. 4. 2021.

    Bre ljudi, ko zeli neka ide, ko se plasi, neka zaobidje. Ali da nekog prijavim komunalnoj je previse. Nikad u zivotu ne bi bila drukara. Ustala bi ako neko maltretira zenu, zivotinju. Ali da drukam za ovo je histerija. I malo da se neko oseti vaznim. Da se ne lazemo, ko od nas se izolovao zadnjih godinu dana? Da se nije druzio sa porodicom, prijateljima, komsijama? Odlazak posao?

  • Klm

    08:37 // 17. 4. 2021.

    Dodjite svi, ionako nemate para i 90% ćete samo da gledate izloge. Imate gratis koronu.

  • Dragan Jovanović

    21:00 // 16. 4. 2021.

    Nije samo to moje Nišlije drage,pomodarstvo...već je sve bedak pa će imati gde da sada sede ovi novo pečeni bogataši(SVI),da se VIDE gde kupuju i gde piju piće,da se šire ko zaraza i đubrivo na njivi...hahaha

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: