Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 20. 4. 2021.

| Društvo

Rekonstruisana Osnovna škola "8. oktobar" u Vlasotincu, đaci od srede u novim klupama

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
U rekonstrukciju škole uloženo preko 180 miliona dinara; foto: Opština Vlasotince

Nakon rekonstrukcije sva tri školska objekta, za šta je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima dala 176,6 miliona dinara, a Opština Vlasotince uz pomoć donatora 5 miliona, danas se je svečano otvorena renovirana Osnovna škola "8. oktobar" u Vlasotincu.

Nastava će u školi, koja ove godine obeležava pola veka postojanja, početi već sutra, a učenici i zaposleni će, po rečima direktorke Svetlane Kocić, sada imati sve neophodne uslove za rad.

Naša deca i zaposleni imaju sada izvanredne uslove za rad i na nama je da svojim rezultatima pokažemo koliko nam je ova podrška značila - rekla je direktorka.

Kompletna rekonstrukcija škole završena je za 300 dana, a iz Kancelarije za upravlajnje javnim ulaganjem ističu značaj rekonstrukcije, pogotovo što je reč o školi.

Za manje od godinu dana u vremenu pandemije smo uspeli da rekonstruišemo sva tri objekta, uz sve objektivne poteškoće koje su nas snašle. Emotivno i privatno sam veoma vezana za Vlasotince i drago mi je da mogu da se pohvalim da smo završili jedan ovako veliki posao. Nadam se da ćemo i ubuduće sarađivati na ovakvim projektima - rekla je predstavnik Kancelarije Bojana Gažo.

U Osnovnoj školi "8. oktobar" ide trenutno 749 učenika, zaposleno je 82 radnika, a ovo je treći školski objekat u opštini Vlasotince koji je u potpunosti rekonstruisan uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: