Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 7. 12. 2022.

| Društvo

Rekonstruisana Ulica devet Jugovića, za kašnjenje leskovački funkcioner krivi EPS

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
20221206_121050
Radovi opet kasne u Leskovcu; foto: M. M.

Iako je rok za završetak radova na rekonstrukciji leskovačke Ulice devet Jugovića bio 90 kalendarskih dana, radovi su se odužili jer je EPS, kako kaže direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić, zahtevao da uradi zamenu podzemnih kablova. Da je tokom radova, koji su trajali 4 meseca, bilo problema, ističu i stanovnici te ulice koji se žale da je nakon asfaltiranja ona opet bila iskopana.

Zamena kocke asfaltom u ulici ispod parka Devet Jugovića Leskovčane je koštala 38 miliona dinara, a radove je izvodila firma AB Kop iz Vlasotinca. Ipak, ono što sada već postaje tradicija u Leskovcu jeste da se radovi ne završavaju na vreme, a tako je bilo i sa radovima u ulici dugoj 760 metara koja vodi i do Osnovne škole ”Kosta Stemenković”.

Napokon se završava, 'ajde što nismo mogli do svojih kuća četiri meseca, nego je opet bilo problema, zbog čega je stalno dolazilo i do ozbiljnih svađa između radnika i izvođača radova. Taman kada smo se ponadali da se radovi privode kraju, kada su krenuli da asfaltiraju, opet je došlo do raskopavanja - žale se stanovnici te ulice.

20221206_120340 Radovi vredni 38 miliona dinara; foto: M. M.Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić za ponovno raskopavanje ulice krivi EPS koji je, po njegovim rečima, želeo da od trafo-stanice duž cele ulice postavi nove podzemne kablove.

Po aneksu ugovora rok za završetak radova bio je 8. decembar. On je potpisan jer je EPS tražio da uradi kompletnu zamenu, odnosno polaganje novog kabla pa je tako od trafo-stanice do kraja ulice postavljen novi kabl i zbog toga je moralo da se kopaju rovovi, da se to položi i da se opet zatrpa - kaže Nikolić.

Da je ponosan što je kocka otišla u istoriju istakao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je još jednom pozvao sve mesne zajednice da se prijave ukoliko žele da kocku iskoriste za uređenje staza i javnih površina.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Velimir

    00:04 // 8. 12. 2022.

    Sramota,neravan asfalt,kao s nogama da su radili.tako je to kad spadne ceo jablanicki region da soferi iz vlasotinca grade puteve po leskovcu.
    Diletanti ,zali boze materijal .A cene kao u zapadnoj evropi.ni jednu ulicu nisu ravno uradili.

  • Ivica

    21:21 // 7. 12. 2022.

    Kao stanovnik ulice Devet Jugovića u Leskovcu, moram da kažem sledeće. EPS jeste kopao i izvodio zamenu kabla, ali ti radovi su trajali 4-5 dana. Ogroman broj dana je bilo po nekoliko radnika 2-3 koji su kao nešto radili, a ustvari se samo šetkali. U ulici je dorađena kišna kanalizacija koja je spojena na fekalnu, nema ležećih policajaca kod škole, radovi još nisu završeni tako da je kriv izvodjač

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: