Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 28. 7. 2020.

| Društvo

Rekonstruisani deo škole kod Bele Palanke postaje vrtić

Autor:Lj. F. Izvor:Južne vesti
biogeogradija
Pobednički sajt; foto: printskrin

U sklopu Osnovne škole "Jovan Aranđelović“ u Crvenoj Reci kod Bele Palanke od septembra će početi da radi dečiji vrtić, a u sređenim prostorijama, čija je rekonstrukcija koštala 18 miliona dinara, krenuće više od 20 dece.

Roditelji iz Crvene Reke i okolnih sela od septembra će, umesto u Belu Palanku, moći svoje mališane da ostave na čuvanje u vrtiću pri Osnovnoj školi u ovom selu koji će postati deo Predškolske ustanove ''Dragica Lalović''.

Projekat, čija je vrednost 18 miliona dinara, realizovala je Opština Bela Palanka zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima.

Predsednik Opštine Goran Miljković kaže da su radovi na rekonstrukciji objekta završeni, a nije propustio da se još jednom zahvali predsedniku Srbije i stranke iz čijih redova i sam dolazi Aleksandru Vučiću, iako je Kancelarija za javna ulaganje telo Vlade Srbije. toalet Rekonstrukciju finansirala Kancelarija za javna ulaganja; foto: Opština Bela Palanka

Mi smo prilikom rekonstrukcije školskih objekata i vrtića na teritoriji opštine uvek imali veliku podršku predsednika Aleksandra Vučića. Ulaganje u obrazovnu infrastrukturu nije izostalo ni u selima opštine, tako da smo zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, realizovali projekat u Crvenoj Reci koji je od velikog značaja za našu decu. Projekat će doprineti poboljšanju uslova za rad i učenje dece koja pohađaju predškolsku ustanovu, jer je želja lokalne samouprave da sva deca, bez obzira da li ona žive na selu ili u gradu, imaju potpuno jednake uslove za život - rekao je Miljković.

Objekat će biti dat na korišćenje Predškolskoj ustanovi ''Dragica Lalović'' a prema sprovedenim anketama u prvoj godini rada, vrtić u Crvenoj Reci će pohađati više od 20 dece. U okviru projekta rekonstruisani su i sportski tereni u dvorištu škole i izgrađen je teren za košarku i jedan teren za mali fudbal i rukomet. vrtić Sređeni i školski tereni; foto: Opština Bela Palanka

Na ovaj način u potpunosti smo uredili čitav kompleks škole i objedinili na jednom mestu prostor za učenje i prostor za rekreaciju i aktivnosti na otvorenom. Deca u Crvenoj Reci su dobila savremeno opremljenu školu i predškolsku ustanovu i bezbedno mesto gde mogu da se druže u slobodno vreme, a roditelji mogućnost da u svojoj mesnoj zajednici vode decu na čuvanje - rekao je Miljković.

Nakon završetka kompletne rekonstrukcije objekta, do septembra i nove školske godine, predstoji opremanje prostorija za rad vrtića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    14:07 // 28. 7. 2020.

    Шта ти је политика . Како бивши демократа хвали председника и СНС партију ?!.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: