Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:53, 19. 9. 2023.

| Društvo

Rekonstruiše se “zaboravljeni” deo državnog puta Merošina - Prokuplje

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
rekonstrukcija puta
Rekonstruiše se deo puta od Merošine u dužini od 1,5 kilometara; Foto: Lj. M.

Nešto više od mesec dana nakon što je završena rekonstrukcija državnog puta Merošina - Prokuplje u dužini od 11,5 kilometara, za šta su Putevi Srbije izdvojili 425 miliona dinara, počeli su radovi na “zaboravljenom delu” u dužini od 1,552 metara. Radi se o deonici od izlaza iz Merošine prema Prokuplju do vrha Debelog brda.

U Putevima Srbije kažu da se radovi izvode na osnovu Ugovora o pojačanom održavanju tog dela koji nije rekonstruisan u sklopu tek nedavno završenog projekta, a u toj firmi naglašavaju da ranijim projektom nije ni bila predviđena rekonstrukcija pomenute poddeonice. rekonstrukcija puta Mesc dana nakon završenih, počeli nvi radovi na putu; Foto: Lj. M.

Na osnovu rezultata istražnih radova i vizuelnog pregleda zaključeno je da je kolovozna konstrukcija u zadovoljavajućem stanju sa stanovišta saobraćajnog opterećenja u projektnom periodu tokom 2017. godine. Tokom izvođenja radova, koji su otpočeli u oktobru 2021. uočene su deformacije koje su se pojavile u desnoj kolovoznoj traci, u vidu kolotraga i lokalnih ulegnuća i izdata je instrukcija Izvođaču da sprovede istražne radove koji su izvršeni tokom oktobra 2022. i na osnovu kojih su ustanovljeni uzroci deformacija - kažu u Putevima Srbije.

Nakon toga, izdata je instrukcija Izvođaču za izvođenje sanacionih radova kako bi se kolovoz doveo u stanje kojim bi se obezbedilo bezbedno odvijanje saobraćaja. rekonstrukcija puta Radovi bi uskorio trebali da se završe; Foto: Lj. M.

Radovi na ovoj poddeonici obuhvataju struganje asfaltnih slojeva, habajućeg i nosećeg, izradu novih asfaltnih slojeva, kao i lokalne sanacije, zamena donjih nosećih slojeva - tvrde u Putevima Srbije.

Kažu i da je investitor svih radova JP Putevi Srbije, a radove izvodi firma Srbijaautoput iz Beograda.

Inače, rekonstrukciju puta Merošina - Prokuplje najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić još 2021. godine, ali je početak radova u startu kasnio više meseci.

Tokom izvođenja radova stvarale su se velike gužve, zbog čega su se vozači žalili da je saobraćaj usporen na gotovo čitavoj deonici, jer su se radovi obavljali na više lokacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Magere Vo

    18:13 // 19. 9. 2023.

    Kao radnik putovah od Ni do Pk i koliko se secam taj deo puta je nov pravljen 2006 ili 2007, nema ni 20 godina i raspao se.

  • [email protected]

    14:02 // 19. 9. 2023.

    Ужас , више од годину дана је застој , креће се раније на посао да се не би каснило . Раде са овим народом шта хоће и како хоће . Али најгоре је то што 50% људи каже битно је да се гради . А не знају колики је фушерај у питању.

    • Tajanstveni Alan

      17:07 // 19. 9. 2023.

      Kad zavrse i ako zavrse, zovite Vucica da otvori !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: