Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:53, 12. 10. 2012.

| Društvo

Rekonstrukcija Opštine pri kraju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
opstina31.jpg
Prva faza privodi se kraju

Prva faza rekonstrukcije zgrade niške Opštine privodi se kraju, rekao je predsednik Skupštine Grada Mile Ilić.

Kako je Južnim vestima pre nekoliko dana najavio direktor Nisala Nebojaša Krstić, firme koja izvodi radove na zgradi Gradske uprave, skele su pomerene.

Iako je rok 15. oktobar za završetak prve faze, radovi očigledno još uvek nisu kompletirani, a predsenik Skupštine Mile Ilić kaže da su pri kraju.

Prema njegovim rečima do sredine naredne godine zgrada Gradske uprave biće rekonstruisana i spolja i iznutra. opstina Skele u ulici Nade Tomić

Skele su iz ulice Nikole Pašića preseljene u ulicu Nade Tomić, a Ilić kaže da bi do kraja građevinske sezone trebalo da bude završena i fasada sa te strane zgrade, kao i adaptacija prizemlja.

- Taj deo, gde je do nedavno bio smešten Prekršajni Sud, nakon rekonstrukcije biće u potpunosti u funkciji svih gradskih službi koje imaju najdirektniji kontakt sa građanima. To ujedno znači da će rad sa građanima biti dodatno modernizovan i olakšan samim korisnicima, a posebna pažnja je posvećena dodatnim adaptacijama koje olakšavaju pristup osobama sa invaliditetom – rekao je Ilić niškoj TV5.

Novac za prvu fazu u iznosu od 20 miliona dinara, već je isplaćen iz gradskog budžeta, a to je Južnim vestima potvrdio i direktor Nisala Nebojša Krstić.

17 miliona za novu fasadu obeubedila je Republika, a procene Ilića su da bi za drugu fazu radova trebalo obezbediti 30 ili 40 miliona dinara.

Zgrada Gradske uprave građena je 1938. godine, prema projektu Aleksandra Medvedeva, a do 1948. godine nekoliko puta je pretrpela izmene.

Kako je ranije saopšteno, projekat planirane rekonstrukcije uradilo je preduzeće "Varing" u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture u Nišu i sinom originalnog projektanta, Mihajlom Medvedevim.

Zgrada Gradske uprave nalazi se pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture od 1991. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: