Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:31, 24. 2. 2022.

| Društvo

Rekonstrukcija Vojvode Putnika i uređenje naselja Crvena Zvezda ove godine, najavljuju iz Palilule

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Ulica Vojvode Putnika
Nišlije kažu Vojvode Putnika jedna od najlošijih ulica u gradu; foto: M. M.

Oko 1.000 ulica u niškoj Opštini Palilula zahtevaju rekonstrukciju, kaže predsednik te opštine Bratislav Vučković i poručuje da su među onima koje će biti rađene ove godine Igmanska i Ulica Vojvode Putnika. Obećava i uređenje naselja Crvena Zvezda i okretnice u Gabrovcu, kao i novo obdanište.

Ulicu Vojvode Putnika građani već godinama opisuju kao jednu od najlošijih u gradu, a neki kažu da je svakim danom sve teže proći tu zbog novih rupa i kratera.

Ulica Vojvode Putnika Vučković kaže da će Ulica Vojvode Putnika biti rekonstruisana; foto: M. M.Ulica je jedna od najprometnijih u gradu, a užasna je. Rupa do rupe. Krpili nešto malo kod Apelacionog ranije i tu stali. Kao da izbegavaju da je srede. Postala je smrt za automobile, a ako idete busom svaki organ vam se protrese - kaže Nišlija.

Odbornik u Opštini Palilula Milivoje Milić apelovao je na sednici skupštine te opštine da Vojvode Putnika konačno bude rekonstruisana i da je prošire za bar jednu saobraćajnu traku i istakao da za 24 sata tom ulicom prođe oko 37.000 vozila.

Vučković kaže da je ta ulica ušla u plan i da će posle mnogo godina postati reprezentativna, kao i da će to biti, kako je naveo, jedna od lepših investicija na Paliluli ove godine.

šumarska ulica pasi poljana Nepoznato kada će biti rešeni problemi žitelja Šumarske; foto: T. R.Da treba obnoviti Igmansku ulicu i da je ona takođe u lošem stanju više puta su ukazivali građani, a Vučković kaže da će tamo ove godine biti uklonjena kaldrma.

40 godina Igmanska ulica, koliko su se vlasti promenile, a ona još ima kaldrmu. Mi ćemo je ukloniti ove godine - poručuje on.

Još jedna ulica za koju je odbornik Milić rekao da hitno zahteva rekonstrukciju jeste Šumarska ulica u Pasi Poljani, koja je postala jedna od najpoznatijih u Nišu jer ima bandere na sredini, a ipak nije osvetljena.

Uz to je i neasfaltirana i decenijama je problem za meštane, koji kažu da su se više puta žalili nadležnima, ali da su skoro uvek dobijali isti odgovor - problem sa pravno-imovinskim odnosima.

Naselje Crvena zvezda Najavljeno i uređenje naselja Crvena Zvezda; Foto: Screenshot Google mapsVučković i sada kaže da su pravno-imovinski odnosi problem kada je reč o toj ulici i zato ne precizira kada, ali obećava da će i ona biti rešena.

Tamo su neke vlasti ostavljale bandere na ulici, sada vlast treba te bandere da pomeri. Tada je rađeno verovatno netransparentno, niko nije pitan da li bandera treba da stoji u Šumarskoj, a sada ovu vlast pita neko da li bandera može da se izmesti - ističe Vučković.

Više puta su se na loš i nebezbedan put žalili i žitelji Gabrovca, a Vučković kaže da će tamo biti uređena okretnica i da će u centru sela možda biti napravljen i mali trg.

Navodi i da je naselje Crvena Zvezda jedan od prioriteta Opštine Palilula i obećava da će ono takođe biti uređeno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rastko

    19:34 // 26. 2. 2022.

    Ako se radi ulica Vojvode Putnika bez izgradnje kružnog toka na raskrsnici sa Bulevarom Petra Aranđelovića ne treba ni počinjati.
    Takođe, rekonstrukcijom vratiti okretnicu na Spomen parku Bubanj, čemu je ranije i služila.
    Produziti linije 2 i 4 do stare okretnice, jer Spomen park Bubanj to zaslužuje.

    • Mirjana Savić

      18:01 // 18. 6. 2022.

      U potpunosti se slažem sa g.Rastkom. Ne prođe dan a da ne zaškripe kočnice, a ponekad dođe do izletanja vozila iz pravca N.Groblja na krivini kod ulaza u P.Poljnu. Tu se sudaraju 4 puta!
      Takođe, mi, žitelji M. Naselja prelazimo put ili idemo stazom za automobile pod velikim rizikom kad siđemo iz autobusa za N.groblje u delu preko puta spomenika na Bubnju i onog glupo osmišljrnog stajališta!

  • Dejan B

    16:06 // 25. 2. 2022.

    I na kraju ništa. Poznajem ove lopove u dušu.

  • Alex

    22:45 // 24. 2. 2022.

    Hiljadu ulica zahteva rekonstrukciju, a uradicete dve! Da nije zalosno bilo bi smesno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: