Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 19. 9. 2023.

| Društvo

Rekonstrukcija parka na Trgu kralja Aleksandra vredna preko 40 miliona dinara kasni, nadležni ćute

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
1695120857895
Nije poznato kada će park biti završen; foto: JV/T. T.

Skoro pet meseci je prošlo od kako je Direkcija za izgradnju Grada Niša sklopila posao sa preduzećem "Vodogradnja Pukovac" koje je imalo rok od 90 dana da završi rekonstrukciju parka na Trgu kralja Aleksandra Ujedinitelja. Niko od nadležnih ne daje informacije zbog čega radovi još nisu završeni, a Nišlije koje tuda prolaze već komentarišu izgled parka.

Ukupna vrednost ugovora koji je sklopljen krajem aprila iznosi 41.935.536,00 dinara sa PDV-om. U njemu stoji i da firma Vodogradnja iz Pukovca koja je godinama zadužena za “krpljenje” rupa na niškim ulicama i za to dobija milijarde dinara, ima rok od 90 dana da završi park. 1695120857884 Na redu je zelenilo; foto: JV/T. T.

Kako se na terenu može videti, park je popločan, deo predviđen za zelenilo je ograđen niskom ogradom, a po rubovima parka još ima iskopa za, kako se čini, sistem navodnjavanja.

Ima i radnika i mašina, a krajem maja v. d. direktora Direkcije za izgradnju Zoran Prokić rekao je da će radovi biti gotovi za mesec i po dana. Ipak, sada iz tog preduzeća ne odgovaraju zbog čega radovi kasne i kada će biti gotovi. Ne odgovaraju ni iz Grada. 1695120857877 Radnici i mašine na terenu; foto: JV/T. T.

Nakon radova koje sprovodi pukovačka firma, u planu je da radnici Mediane obogate taj prostor zelenilom, koje već sada izaziva komentare pojedinih Nišlija.

Samo beton i pločice 2/3 zelene površine uništeno. Strašno. Deca više nemaju park, uskraćen im je celog leta. Prizor je loš, kamioni na sve strane, 2 m oko kružnog toga su travu zamenili pločama. Šta nam se ovo dešava, uništismo prirodu, kad još to upeče - kaže Nišijka.

1695120857859 Iskopi za sistem navodnjavanja; foto: JV/T. T.Još jedan Nišlija je imao zamerku na to što čitavog leta park nije bio na raspolaganju deci, mada, smatra da će sada park izgledati mnogo lepše.

Nadam se da će se isplatiti to što je park tokom leta bio izrovaren, pun radnika i mašina. Iako mi se čini da radovi predugo traju, mislim da će na kraju biti lepo, pogotovo kad se obnovi trava i zelenilo - kaže Nišlija.

Zbog čega radovi još traju redakcija Južnih vesti nije uspela da sazna ni od direktora Vodogradnje Đorđa Aleksića, koji nije odgovarao na telefonske pozive novinarke. 1695120857866 Park dobija novo zelenilo; foto: JV/T. T.

Podsetimo, Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je predsednik Opštine Doljevac Goran Ljubić Međarac tokom prethodnog mandata bio u sukobu interesa jer je firma Vodogradnja, koja je u vlasništvu njegove porodice, sklopila ugovor sa Opštinskom upravom za izgradnju parkinga pored autoputa.

Sklapanje poslova sa pukovačkom firmom uglavnom je nailazilo na kritike niške javnosti, čak je i gradonačelnica Dragana Sotirovski još januara rekla da nema veze ko je u kojoj stranci, da je Vodogradnja dobila posao na tenderu, ali da nije zadovoljna brzinom radova.

Vodogradnja iz Pukovca ima problematičnu prošlost - zbog navodnih malverzacija 2014. godine bili su uhapšeni i Goran Ljubić i njegov rođeni brat Zoran.

Zajedno sa firmom Trace Srbija u vlasništvu bugarskog akcionarskog društva ugovore za održavanje i izgradnju puteva na dve godine dobijali su i 2019. i 2021. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stop hejtu

    09:45 // 20. 9. 2023.

    Meni se bas svidja park,kad postave i travu i cvece izgledace jos lepse. Beton se pre renoviranja podigo ,spalitanje non stop....

  • Лаки

    09:21 // 20. 9. 2023.

    Баја узео свој део па нестао !

  • Neko iz mase

    00:02 // 20. 9. 2023.

    Apsolutni nesposobnjakovići. Za zelenu granu da se uhvate osušili bi je. Ako i posle ove "rekonstrukcije" ona dva groba i dalje tu ostanu ja ne znam da li će ikad da ih sklone.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: