Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:58, 10. 11. 2016.

| Društvo

Rekonstrukcija škole, ulice i dvorišta tehničkih škola

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vuk karadzic
Lepe vesti za osnovce iz škole "Vuk Karadžić"; foto: Sajt škole

Čak pola miliona evra biće potrošeno za sređivanje dvorišta kod tehničkih škola u Nišu, a kako najavljuju u Opštini Crveni Krst, rekonstruisaće se i deo Beogradske ulice i zgrada Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

Decenije su prošle od kada je dvorište kod tehničkih škola u Nišu poslednji put rekonstruisano, a poslednjih godina, kada su velike kiše, dvorište se "pretvori" u jezero. To bi, prema najavama opštinskih vlasti, uskoro trebalo da postane prošlost.

Pare za sređivanje i zamenu dotrajalih betonskih ploča, kako pojašnjava predsednik Opštine Miroslav Milutinović, stižu iz IPA fondova EU i saradnje sa Bugarskom.

18. novembra potpisujemo projekat u Ministarstvu finansija u Bugarskoj i dobijamo 500.000 evra za dvorište. Sve ćemo da asfaltiramo kompletno, a radovi bi trebalo da krenu u prvoj polovini naredne godine - rekao je Milutinović.

zgrada-15-maj Ispred tehničkih škola konačno neće biti vode; foto: JV arhivaSređivanje Osnovne škole “Vuk Karadžić” koštaće 20 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz budžeta Ministarstva finansija. Kako kaže Milutinović, neće se stati samo na fasadi.

To će biti jedna škola kompletno sređena, a biće izgrađena i 2 ili 3 sportska terena. Sredićemo i Beogradsku ulicu i obezbediti gas i grejanje za školu - kaže Milutinović.

Kroz dvorište tehničkih škola i Beogradsku ulicu svakoga dana prođu stotine učenika, dok je Osnovna škola “Vuk Karadžić” jedna od najstarijih u Nišu, osnovana još 1927, a zgrada u kojoj se nastava odvija i danas izgrađena je 1960. godine. Trenutno ima oko 400 učenika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: