Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:26, 26. 7. 2018.

| Društvo

Rekonstrukcija ulaza Sigurne kuće u Leskovcu

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
sigurna kuca leskovac
Nova kapija i stepenište do kraja oktobra, foto: B. Antić

Do kraja oktobra ove godine Sigurna kuća u Leskovcu trebalo bi da dobije novu ogradu, a planira se i rekonstrukcija stepeništa na ulazu, za šta će biti izdvojeno nešto manje od milion dinara.

Inicijativu za rekonstrukciju spoljašnosti Sigurne kuće pokrenulo je Udruženje “Apel” iz Leskovca u saradnji sa Centrom za socijalni rad, a sa željom, kako kažu, da poboljšaju uslove stanovanja svima koji tu žive.

Želeli smo da obnovimo ulaz u kuću, ali i da stavimo novu kapiju zbog sigurnosti. Sa projektom smo konkurisali kod Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koji je najbolje ocenjen, a za rekonstrukciju i izgradnju stepenišnih krakova, dela armirano-betonskog temelja i postavljanje nove ograde dobili smo nešto više od 935.000 dinara - kažu u Udruženju.

Sigurna kuća u Leskovcu za žrtve porodičnog nasilja sa čitave teritorije Jablaničkog okruga otvorena je 2015. godine, a za njenu adaptaciju i opremanje tada je uloženo 4,5 miliona dinara. U kući u isto vreme može da boravi od osam do 12 žena i dece.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Natali

    23:42 // 26. 7. 2018.

    Na zapadu se kriju adrese sigurnih kuća, a u Srbiji na sva zvona se reklamiraju lokacije! Strašno i tragično kako se neprofesionalno radi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: