Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 8. 10. 2021.

| Društvo

Blačani se žale da predugo traje sanacija Ulice vojvode Mišića zbog čega često ostaju i bez vode

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
ulica
Česti kvarovi tokom rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže; Foto: Lj. M.

Iako je rekonstrukcija Ulice vojvode Mišića u Blacu u kojoj se, osim asfaltiranja, menjaju vodovodna i kanalizaciona mreža, trebala da se završi za 45 dana, odnosno do sredine avgusta, radovi još traju, nadležni sada najavljuju završetak do kraja godine. Žitelji negoduju da, osim što otežano dolaze do svojih kuća, zbog čestih kvarova i prepravki nemaju vodu koja, kažu, često ima neprirodnu boju i ukus i nije upotrebljiva za piće.

Stanovnici te ulice kažu da sve predugo traje i plaše se da se rekonstrukcija neće završiti ni do kraja ove godine, pa strepe od još većih problema tokom zime. ulica Ulica u kojoj se izvode radovi; Foto: Lj. M.

Mi od početka radova na toj ulici imamo problem. Kvarovi na vodovodnoj mreži su česti, nemamo vodu po dan, dva, nekada i tokom vikenda. Sve to predugo traje. Mi razumemo da se radi čitava rekonstrukcija mreže, ali ne retko se dešava da se kvar pojavi i u rekonstruisanom delu, zbog čega se sve iznova kopa, popravlja i prepravlja – kažu žitelji ulice.

Dodaju da već mesecima, i kada imaju vodu, ona je često mutna i puna mulja pa i pored činjenice da nema informacije iz gradskog vodovoda da je neispravna za piće, većina građana je koristi samo za tehničku upotrebu. vodovodna mreža Česti kvarovi na vodovodnoj mreži uzrok kašnjenje radova; Foto: Lj. M.

Posle svakog kvara voda pri dolasku je mutna, zapune nam sve svi filteri na česmama, bojler sam zbog kvara promenio pre oko mesec dana, a od ove nedelje ni mašina za veš mi ne radi i ne prima vodu. Mislim da radnici blačkog Komunalnog preduzeća nisu dorasli ovako velikom i ozbiljnom poslu, jer se praktično stalno vrte u krug i, kako rade, male su šanse da sve završe do kraja godine – dodaje meštanin te ulice.

Inače, dužina ulice koja se rekonstruiše je 520 metara, radove sa 18,6 miliona dinara finansira Ministarstvo privrede, a izvođač je grupa ponuđača Savić-trans Blace, MDS Inženjering iz Niša i ABM Putogradnja iz Mramora, dok deo komunalnih radova finansira blačka Opština. tabla Radovi zvanično počeli 5. juna ove godine, rok 45 dana; Foto: Lj. M.

Iako su radovi zvanično počeli 5. jula, a rok za završetak je 45 kalendarskih dana, rokovi su stopirani još od avgusta, odnosno u prekidu su radovi koji se odnose na rekonstrukciju kolovoza, trotoara i atmosferske kanalizacije za koje je zadužen izvođač – kažu u Opštinskoj upravi Blaca.

Naglašavaju da je njihov rok u prekidu do završetka radova na podzemnoj infrastrukturi koje izvodi nadležno komunalno preduzeće JKP Blace, Telekom, EPS i da će po njihovom završetku izvođač nastaviti svoj deo posla koji je u međuvremenu tražio produženje roka, ali je to još u fazi odlučivanja. ulica Česti kvarovi prilikom izvođenja radova; Foto: Lj. M.

Radi se o vodovodnoj i kanalizacionoj mreži koja se nije rekonstruisala od njenog postavljanja. To je stara azbestna mreža, deo po deo tog naselja se priključuje na novu mrežu. Nailazimo na veliki broj divljih priključaka koji nisu ubeleženi, puno je problema u toj ulici, dolazilo je do nekih oštećenja – kažu u Opštinskoj upravi Blaca.

Da postoji problem i da su se radovi odužili upoznati su u blačkoj Opštini, ali tvrde da pokušavaju da sve završe kako treba i očekuju da će se podzemni radovi završiti u narednih desetak dana, a da će se nakon toga nastaviti sa radovima izvođača.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Filozof

    08:05 // 9. 10. 2021.

    ... jednoj lansiranoj letelici bese potrebno 6 meseci da se spusti na planetu Mars i da posalje slike sa te planete.
    U Srbiji rekonstrukcija ulice duzine od 500m traje oko godinu dana, za rekonstrukciju Tvrdjavskog mosta bese potrebno vise od 500 dana, a slike sa naplatne rampe Doljevac putuju skoro 3 godine ...

  • zombero

    13:53 // 8. 10. 2021.

    SNS - za " vašu " decu

  • Decak

    13:48 // 8. 10. 2021.

    Pa, kad se setimo koliko je trajalo poplocavanje Trga Republike u srcu Beograda - bez ijedne slike buduceg trga, bez informacije o buducem saobracaju, o predvidjenim radovima, o njihovom trajanju, o njihovoj ceni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: