Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 26. 6. 2018.

| Društvo

Rekonstrukcija vodovoda u Daničićevoj ulici privodi se kraju

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Daničićeva ulica
Uskoro bi trebalo da dobije i asfalt; Foto: JV/V. Milić

Vodovodna mreža koja je usporila rekonstrukciju Daničićeve ulice za nedelju dana bi trebalo da bude završena, rekao je direktor Vodovoda Igor Vučić. Posle toga bi ova ulica konačno mogla da dobije novi asfalt i bude završena nakon 11 meseci od kada je iskopana, a krajnji rok za završetak radova je 15. jul.

Muke onih koji žive, ali i prolaze ulicom u blizini Stočnog trga, uskoro bi mogle biti završene. Ekipe Naisusa su skoro privele kraju izgradnju nove vodovodne mreže, koja je bila potrebna ovoj ulici, dok je nova kanalizacija već gotova. Direktor Vodovoda je kazao da je po ugovoru sa Gradom, plan bio da se rekonstruiše 500 m vodovoda, 111 m kanalizacije. Daničićeva obilazak Rekonstrukcija vodovoda počela u aprilu, iako je ulica raskopana septembra; Foto: JV/V. Milić

Kanalizaciona je završena, ostalo je 60 m vodovodne mreže i očekujem da za nedelju dana i ti radovi budu završeni. Rok je 90 dana, koji ističe za petnaestak dana, te će biti gotovo pre roka - rekao je Vučić.

Ovi radovi, dodaje, koštaju oko 21 milion dinara.

Podsetimo, radovi u Daničićevoj počeli su 9. septembra, ali je tek pošto je iskopana ulica utvrđeno je da mora da se rekonstruiše i vodovodna mreža, jer su cevi non-stop pucale te su bile ugrožene i kuće.

To je produžilo agoniju stanovnika ove ulice, jer su bili u blatu i barama celu jesen i zimu. Rekonstrukcija vodovoda je konačno počela u aprilu.

Pored toga što su plitko bile postavljene cevi radi se o mreži koja je stara preko 40 godina i čija rekonstrukcija je čekala samo svoje vreme. Pošto je izvođač radova na asfaltiranju primetio da su cevi zaista nisko postavljene JKP Naissus je preko poverenih polsova od Grada dobio posao da rekonstruiše mrežu. To će značiti normalno funkcionisanje, vodosnabdevanje i odvođenje otpadnih voda - rekao je direktor Vodovoda.

Nakon zamene cevi, Daničićeva bi trebalo da bude “presvučena” i da dobije nove trotoare, a radi se od Mramorske do Ulice Ivana Milutinovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Neznani junak

    08:21 // 27. 6. 2018.

    Alo ljudi jel vidite Sumadijsku ulicu, VOZI SE PO TROTOARU, JER JE ULICA SKORO PA NEPROHODNA !!!

  • nislijaa

    18:11 // 26. 6. 2018.

    A krateri u asfaltu,stara pruga preko ulice i trotoar prema kapiji Min-a (Sumadijska ulica)da li ce biti odradjeni,savet novinarima juznih vesti da upitaju nadlezne...Taj deo ulice je cak bio urgentniji od Daniciceve...

  • Dragan

    14:21 // 26. 6. 2018.

    Mene zanima jel taj novi sloj asfalta koji će jednog dana biti postavljen atestiran za konjska kopita i konjski izmet koji će po njemu najviše da bude. Ima li neki gradski većnik Niša da odgovori na ovo pitanje?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: