Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 6. 6. 2020.

| Društvo

Rekonstrukcija vrtića u Vranjskoj Banji

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
vrtić Niš
Ministarstvo rudarstva je za rekonstrukciju odobrilo 11,8 miliona dinara, a Grad Vranje 6 miliona; Ilustracija; foto: PU Pčelica

Kako bi se stvorili bolji uslovi za rad u vrtiću “Bambi” u Vranjskoj Banji, biće postavljene nove instalacije, zamenjena stolarija, krov i osvetljenje. U taj vrtić trenutno ide oko 120 mališana.

Osim zamene dotrajalih stvari, prema rečima predsednika Opštine Dragana Sentića, prioritet je energetska efikasnost.

Biće stvoreni uslovi za boravak dece u skladu sa svim savremenim trendovima energetske efikasnosti. Radovima je predviđena zamena stolarije, izolacija tavanice i ravnog krova, neophodne mere na termomehaničkim sistemima, ugradnja novog sistema za pripremu tople vode i zamena postojeće rasvete energetski efikasnijom - kaže Sentić.

U ovaj vrtić trenutno ide oko 120 deteta, kaže Sentić, a ima mesta za 140.

Za realizaciju projekta “Rekonstrukcija i energetska sanacija objekta vrtića Bambi u Vranjskoj Banji” Ministarstvo rudarstva i energetike je odobrilo 11,8 miliona dinara, a Grad Vranje finansira sa 6 miliona dinara.

Opština će raspisati javnu nabavku kada Ministarstvo bude uplatilo novac, a nakon toga znaće se i početak radova na rekonstrukciji vrtića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: