Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 8. 2. 2022.

| Društvo

Rekonstruše se krov niškog Pasterovog zavoda, radovi pri kraju

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
pasterov zavod tt
Pasterov zavod dobio novi krov; foto: T. T.

Nakon što je rekonstruisan ulični deo fasade, niški Pasterov zavod kao jedna od prvih zdravstvenih ustanova na Balkanu, dobija i novi krov koji je, kako kažu iz Zavoda za zaštitu spomenika, bio najugroženiji, a kraj radova se očekuje za nekoliko dana.

Kako bi se ovaj objekat u potpunosti obnovio nakon rekonstrukcije bočnog i prednjeg dela fasade koji gleda na Bulevar dr Zorana Đinđića, posle 7 godina radovi su nastavljeni sredstvima Instituta za javno zdravlje u vrednosti od skoro 8 miliona dinara.

pasterov zavod 2 tt Prethodno je urađena rekonstrukcija dela fasade; foto: T. T.Objekat je pod zaštitom države pa se radovi sprovode uz nadzor Zavoda za zaštitu spomenika, odakle kažu da je stari crep je skinut i zamenjen novim i da se kraj očekuje za nekoliko dana čim vremenski uslovi to dozvole.

Radi se prema projektu Zavoda, koji podrazumeva celokupnu obnovu objekta i na to se čekalo nekoliko godina. Do sada je odrađena samo fasada, a sada su iz Instituta za javno zdravlje doneli odluku da se objekat u potpunosti obnovi i krenulo se naravno od krova - kažu iz Zavoda.

Krov je kako kažu najviše bio ugrožen, zbog čega je u potpunosti rekonstruisan i saniran, zajedno sa olucima i pratećim delovima koji štite objekat od padavina.

Inače, Pasterov zavod je jedan od prvih zdravstvenih objekata u Nišu koji je osnovan 7. juna 1900. godine, a njegova lokacija je inicirala i kasniju izgradnju niškog zdravstvenog centra, jer se oko njega nalaze najznačajnije ustanove iz ove oblasti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srecko Sojic

    12:00 // 9. 2. 2022.

    Ko da renoviraju nuklaernu elektranu a ne obican krov a za izvodjenje radova izdvojen novac dase naprave dva nova vrtica za decu

  • anti bot

    14:47 // 8. 2. 2022.

    renoviran prednji deo zgrade koji gleda ka bulevaru, a zadnji ni pipnut ceo oronuo, a ovamo za narod cela zgrada je renovirana

  • Ivan Milovanović

    12:48 // 8. 2. 2022.

    Ugasite ona šarena svetla koja noću obasjavaju fasadu, liči na Disco 13, ili uključite samo na belu boju, ima dugme.

    • Nislija

      16:08 // 8. 2. 2022.

      Sta fali, slaze se sa mostom kod tvrdjave :))

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: