Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

02:40, 13. 8. 2010.

| Društvo

Rekord na rođendan

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti

Na godišnjicu početka probnog rada Južne vesti zabeležile novi rekord po broju poseta u toku jednog dana.

Za 24 sata Južne vesti posetila su 2.332 posetioca, dok su stranice našeg portala u istom danu otvorene 5.655 puta.

Prema statistici Google Analytics stranice Južnih vesti za godinu dana otvorene su 744.570 puta, ali, što je mnogo bitnije, broj poseta se povećava mesečno za više od 10 posto. Južne vesti su ujedno, prema statistici ABC Srbija, i ubedljivo najposećenijih web sajt sa juga Srbije.

- Ovo su veoma skromni rezultati ako se porede sa web izdanjima velikih nacionalnih medija. Ali, ako se uzme u obzir da smo mi prvi samostalni sajt, iza koga ne stoji nijedna medijska kuća, da su više od 95 posto objavljenih tekstova napisali novinari iz naše redakcije, da smo sajt regionalnog tipa i to iz najnerazvijejeg dela Srbije, lično sam prezadovoljan - kaže Predrag Blagojević, jedan od osnivača Južnih vesti.

- Od samog početka smo se trudili da se fokusiramo na potrebe čitalaca, što nam je dalo inicijalnu prednost. Pred potpisivanjem smo ugovora vrednog 35.000 dolara sa jednom velikom međunarodnom organizacijom. Verujem da će ova saradnja obezbediti bolju komunikaciju sa našim čitaocima i omogućiti im da budu deo Južnih vesti - dodaje Blagojević.

Sredinom oktobra trebalo bi da bude predstavljeni novi izgled Južnih vesti, ali i novi sadržaji.

- Sa jedne strane nastojaćemo da se fokusiramo na istraživačke priče, jer je to ubedljivo najčitanija rubrika, a sa druge strane otvorićemo vrata svim građanima koji imaju interesantnu informaciju i dati im priliku da je podele sa ostalim čitaocima. U planu su i još neki propratni servisi, ali o tome ćete čitati na našim stranicama u narednom periodu - kaže Vitomir Ognjanović, tehnički direktor.

Južne vesti počele su sa radom 13. avgusta 2009. godine, kada je objavljen prvi tekst. Portal je sa radom počeo zvanično pola godine kasnije, 29. januara 2010. godine, objavljivanjem teksta "Manipulacije na niškom aerodromu", čiji rezultat je policijska istraga i podnošenje krivičnih prijava protiv nekoliko lica, a koji je nagrađen godišnjom nagradom NUNS za istraživačko novinarstvo.


Istraživačko novinarstvo

Za proteklih godinu dana pojedinačno najčitaniji su bili tekstovi iz rubrike "Južne vesti istražuju".

- Za razliku od tradicionalnih medija, novina, TV i radija, čiji je rad veoma skup, održavati Internet sajt je prilično jeftino. Naša finansijska zavisnost je neuporedivo manja nego kod bilo koje druge vrste medija i samim tim manji je i uticaj politike i tajkuna. To je recept koji pruža priliku za objektivnije izveštavanje, odnosno, daje nam priliku da pitamo i ono što drugi ne smeju ili neće - kaže Blagojević.

Deo priče biće i mala škola istraživačkog novinarstva koja će početi sa radom u narednih par meseci. Zahvaljujući saradnji sa Centrom za istraživačko novinarstvo Srbije, na spisku predavača naći će se neka od najzvučnijih imena iz ove oblasti, ali i predstavnici državnih institucija koje se bave sprovođenjem takozvanih medijskih i antikorupcijskih zakona.

- Neće biti puno polaznika škole. Biće ih maksimalno šest ili sedam. Ideja je da predavanja budu samo mali deo, a da nakon toga polaznici dobiju neku vrstu mentora koji će im pomagati u izradi istražčkih priča koje sami budu izabrali. Ako iz toga proisteknu bar dva dobra teksta, naš cilj će biti ispunjen - kaže Blagojević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ду Ле

    18:42 // 13. 8. 2010.

    Браво за Јужне Вести!

  • IVORY

    16:40 // 13. 8. 2010.

    Srecan vam rodjendan, odlicno radite, ali moze i mnogo bolje.....nastavite da rastete.

  • dmc

    15:51 // 13. 8. 2010.

    Cestitke sa jugozapada :)))

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: