Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 28. 2. 2012.

| Društvo

Rekordan broj nezaposlenih u Jablaničkom okrugu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, falke

Prema najnovijim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje na području šest opština Jablaničkog okruga bez posla je 39.200 radnika, najviše u poslednjih dvadeset godina!

U Leskovcu posao traži 23.300 lica, što je takođe rekordna brojka, a u NSZ priliv nekoliko hiljada novih radnika tokom 2011. godine tumače njihovom namerom da se zaposle u inostranim kompanijama, kao što su "Jura" i "Falke", koje su ovde otvorile svoje pogone.

Filijala NSZ raspisala je čak devet konkursa iz programa aktivne politike zapošljavanja i poslednji rok za prijavljivanje je 29. februar.

Očekuje se da jedan broj nezaposlenih pokrene i vlastiti biznis i NSZ je za tu namenu izdvojila 160.000 dinara, a novootvorena radnja morala bi da radi najmanje godinu dana!

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki Student

    18:28 // 28. 2. 2012.

    Realno, bez 500 eura (za muskraca) ziveti u Bg je gladovanje!A tu platu je malo teze imati cak i u Bg!
    Osim ako ne zivite u malom mokrom lugu i ostalim selima i da putujete do grada sat vremena pa mozete ziveti i sa manje.Taj zivot moze biti koliko toliko Ok bracnim parovima ali mladim ljudima je to mnogo gora opcija nego ostati u Leskovcu i raditi za 30 hilj.(samo sto ta plata je retkost u Leskovcu, ne racunam drzavni posao).
    Verujte, studiram u Bg i znam sta znaci zivot u Beogradu i zivot u tzv. Beogradu(predgradjima).
    Sto se tice drzavnog fakulteta, tu ste apsolutno u pravu!!! Ali drzavni fax nema ni Krusevac,Kraljevo.
    Realno jos jedan fax sa Niskog Univerziteta bi dalo potpuno drugu dimenziju mom rodnom gradu!
    Da bi Leskovac bar malo licio na grad, bar malo, trebalo bi napraviti bulevar Nikole Pasica, a ne ono sto se sada samo zove bulevar!
    Osim toga grad je extra prljav, ali neverovatno !!!
    Mozda se i vratim iz ovog brdovitog Beograda, noge me bole od ovih Beogradskih brda.

  • Al Bg

    13:15 // 28. 2. 2012.

    Od nekada posle Beograda po dohotku po glavi stanovnika najbogatijeg grada (racunajuci bez Vojvodine), Leskovac je danas mozda i najnerazvijeniji grad medju gradovima preko 100 hilj. stanovnika(sa okolinom)!
    Grad koji ima na toliki broj stanovnika samo jedan drzavni fakultet (tehnoloski) je osudjen na propast!
    Odlazak i nevracanje studenata (najboljih) dovode do toga da ljudi nizeg kvaliteta vode grad Leskovac tako da je ovaj grad osudjen na propast!
    Pozdrav iz Beograda od nekada Leskovcanina.

    • Miša

      14:43 // 28. 2. 2012.

      I ja sam imao sreće pa našao posao u Bgd. Iako sam podstanar, bolje je nego bez plate u Leskovcu. Gde je sad onaj naš gradonačelnik na antidepresivima čiji zadovoljni izraz lica pri obraćanju sugrađanima odavno prevazilazi granice normalnog?

    • Alex

      01:08 // 5. 3. 2012.

      Pa dovoljno je da se vidi da grad sada ima 59 hilj. stanovnika a da je 2002 imao 63 hilj.( doduse mislim da je Leskovac mozda jedeni grad koji racuna granice svoga grada jos od pre 50 godina, dok Nis za deo grada racuna cak i Nisku Banju koja je 10km udaljena od grada Nisa).
      Ali cak i sa predgradjima Leskovac je po broju stanovnkika sve manji i manji grad.
      A za jos jedan drzavni fakultet si apsolutno u pravu !!!

    • Sreten Ranđelović

      15:44 // 10. 4. 2012.

      To je zato što je na vlast DS, koja gleda svoje interese i korist, a ništa nije učinila za 4 godine za građane Srbije nije uradila ništa, već narod dpvela do bede i siromaštva, tu se podrazumeva i Leskovac i cela južna i južnoistočna Srbija. Zato izađite svi na izbore 6. Maja i glasajte za KP. koju vodi TITOV unuk Josip(Joška) Broz. Koji se bori Da povratak dostojanstva đacima, Studentima, radnicima i za nova radna mesta, besplatno studiranje, besplato zdravstveno osiguranje, dobre i redne penzije itd. Presednik Tadić je pre četiri gidina na predizbornu kampanju obećao 200.000 novih radnih mesta, i sada ga pitajte gde su ta tadnamesta? sada je prevenemo dao ostavku da bi se opet dao u trku za vlast sa novim lažnim obećanima, mada po ustavu Srbije može biti samo dva puta presednik Države.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: