Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 2. 2. 2015.

| Društvo

Renovirani plafon se srušio na đačke klupe

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
2.jpg
Plafon je pao za vikend, pa je, srećom, izbegnuta tragedija

U Osnovnoj školi "Bora Stanković“ u Vučju kod Leskovca izbegnuta je tragedija kada se viseći plafon težak oko 350 kilograma, postavljen pre samo 3 meseca, obrušio kada u njoj nije bilo đaka.

3 Inspekcija zabranila nastavu na celom spratuSrećom, sve se desilo u noći između petka i subote kada je učionica bila prazna.

Građevinska inspekcija je iz bezbednosnih razloga zabranila da se za nastavu koristi ceo sprat jer je novi plafon napukao celom dužinom. Ugroženo je još desetak učionica, sala za fizičko i kancelarija direktora.

Ceo “spušteni” plafon od aluminijuma i gipsanih tabli pao je u noći između 30. i 31. januara u kabinetu za hemiju i zatrpao đačke klupe na površini od 48 kvadrata.

Pojavile su se pojedinačne procene da je plafon pao prilikom udara olujnog vetra koji je te noći zadesio Vučjanski kraj. Direktorka škole jako skeptično i sa ogorčenjem to komentariše. 2 Direktorka škole Nadica Filipović

Mi smo plafon renovirali da bi bio siguran, a ne da pada prilikom svakog vetra ili zemljotresa. To nije opravdanje. Ovo je škola, a ne kuća od slame koju će duvanjem da sruši zao i strašni vuk - kaže direktorka Nadica Filipović.

Plafoni su renovirani sa oko 3 miliona dinara iz gradske kase, a gradonačelnik Goran Cvetanović se na predaji učionica u novembru hvalio kako su izborom najpovoljnijeg izvođača uspeli da uštede čak milion dinara .

4 OŠ "Bora Stanković" VučjeOn je obišao školu i kazao da neće dozvoliti da se "bilo ko krije iza njegovih leđa“, te da će ekipa inženjera utvrditi koji su uzroci pada plafona u učionici, kao i ko je odgovoran za nestručno izvedene poslove.

Radove u školi izvodilo je preduzeće "Pionir“ iz Vlasotinca.

Školu su obišli i građevinski stručnjaci, ali i policija koja je napravila zapisnik, a istraga je u toku.

Učenici "Bore Stankovića“ u Vučju slušaće nastavu u zgradi susedne srednje škole.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Djoric

    18:49 // 3. 2. 2015.

    srafiti gipsani plafon na drvene grede je totalno losa ideja,,zato je i pao plafon ,,,jer konstrukcija je srafljena a nije vezivana

  • Kalča

    01:35 // 3. 2. 2015.

    Javne nabavke - političarsko-tajkunska ujdurma. Odavno se zna da su najnevinije žrtve kapitalizma deca. Napred Siriza! Bella ciao.

  • Grupa x

    22:24 // 2. 2. 2015.

    Alo bre....koga ovaj Cvetanović pravi ludim..."dunuo vetar pa oborio plafon".Da li je on debil?...da da da

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: