Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 7. 2. 2023.

| Društvo

Rentgenova i parking: Nišlija se žali na uzurpaciju javne površine rampama, Opština mesecima (ne) rešava spor

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
IMG_20230206_133737
Postavljene tri rampe; foto: čitalac

U Rentgenovoj ulici na prostoru između dveju zgrada, stanari godinama parkiraju svoja vozila. Ipak, sada ima mnogo manje mesta, jer je neko postavio čak tri rampe za parking koji izdaje, tvrdi jedan od stanara koji se požalio i na rad komunalnih službi jer problem mesecima ne rešavaju, iako je reč o javnoj površini.

Problem sa parkiranjem u Nišu nije zaobišao ni stanovnike Rentgenove ulice. I pored malog broja mesta, stanari zgrada doskora su se snalazili tako što bi parkirali na prostoru između broja 25 i 27, koji je sada, prema rečima Nišlije Milorada Savića, delom uzurpiran od strane komšiija.

Savić ističe da je površina javna, ali da to nije sprečilo stanare susedne zgrade da postave rampe i daju u zakup ta parking mesta. 1675687288772 Stanarima ograničen prostor za parkiranje; foto: čitalac

Prošle godine mi je prišao jedan komšija koji mi je rekao da sklonim auto, jer je on taj prostor iznajmio od drugog komšije. Osim što neko zarađuje od izdavanja javnog prostora, oni koji su zakupili gotovo da često nisu tu, pa stoje prazna mesta, a mi smo bez parkinga - objašnjava Savić.

Sa opisom problem obratio se komunalnoj inspekciji Opštine Medijana još septembra prošle godine, a jedina novina od tada je to što je na dve rampe dodata još jedna, pa sada imaju još manje mesta za svoje automobile.

Njegova žalba je zavedena još septembra prošle godine kada je razgovarao sa komunalnim inspektorima, a kako nije bilo rešenja, pisao je i na adresu predsednika. Uzaludno, kako kaže, jer reakcije još nema.

Ipak, iz komunalne inspekcije Opštine Medijana kažu da je upravni postupak po toj žalbi od septembra u toku, da se saslušavaju svi akteri, kao i da su preduzeli sve mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zorica Milanović

    13:44 // 9. 2. 2023.

    Dodjite u ulicu Konrada Zilnika blizu Rentgenove ul. i videćete deponiju sa starim automobilima punim neke starudije parkiranim duž cele ulice.to je jedno ruglo i zaraza i opasnost za malu decu koja se igraju u blizini.Vise puta je obavestena komun.inspekcija u Medijani a oni su pokazali veliku nesposobnost.

  • Marko

    22:39 // 8. 2. 2023.

    Nije bre normalno prisvajati i za novac izdavati JAVNU POVRŠINU i tačka.

  • Razvratnica

    18:02 // 8. 2. 2023.

    Gospodi iz Rentgenove 25 je malo 20 parking mesta ispred svoje zgrade, pa bi njih da rentiraju, a da parkiraju ispred tuđe zgrade.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: