Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 23. 3. 2023.

| Društvo

Reprogram 34 milona duga "Niške televizije" - za Sotirovski puniji budžet, za opoziciju "kriminal"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
NTV Niška televizija
34 milona na 30 godina za Nišku televiziju, koja će morati da potraži i novi prostor; Foto: Screenshot google map

Na predlog Odbrodničke grupe Srpske napredne stranke na sednici Skupštine Grada Niša, održanoj u četvrtak 23. marta usvojena je odluka o reprogramu duga Niškoj televiziji, koja je u vlasništvu Vidosava Vitka Radomirovića. Dug iznosi 34 miliona dinara, a otplaćivaće ga narednih 30 godina. Gradonačelnica Dragana Sotirovski u reprogramu vidi više novca u gradskom budžetu, dok je za opoziciju to "kriminalna odluka".

Sotirovski je na sednici izjavila da Grad Niš ima obavezu prema dugu Niške televizije, jer se nalazi na gradskom prostoru, kao i to da ukoliko ih tuže, to će Nišku televiziju odvesti u blokadu i stečaj, nakon kojih Grad neće naplatiti svoj dug.

Dajemo im šansu da mi možemo da naplatimo 34 miliona dinara. Ovde postoji i uslov da se sadašnje prostorije Niške televizije napuste, kako bi se dalje reprogram sprovodio. Oni će veoma brzo morati da napuste taj prostor jer finansijski nisu u mogućnosti da ga plaćaju i moraće da potraže drugi prostor, da li gradski ili privatni, svejedno je - rekla je Sotirovski.

Naplata duga kroz reprogram, prema rečima gradonačelnice, gradski budžet će biti uvećan, ne tako malim sredstvima, dok je za opoziciju to "kriminal".

Što se tiče reprograma to je kriminal. Mi privatnoj televiziji reprogramiramo dug, odakle im pravo. Ko je dobio zgradu Narodnih novina, lokale u podzemnom prolazu, te firme i kuće i sada da im reprogramiramo 34 miliona dinara, mi smo protiv toga - rekao je Branislav Jovanović.

Dug koji Niška televizija ima prema Gradu Nišu nastao je, kako podnosioci zahteva kažu, zbog neplaćenih zakupnina, naknadu materijalne štete, kao i pripadajuće zatezne kamate za korišćenje poslovnog prostora u vreme pandemije korona virusa, dok će im reprogram značaja za građane Niša i regiona.

Podsetimo, za sufinansirane medijskih sadržaja od strane Grada Niša za 2022. godinu, mediji Vidosava Radomirovića dobili su 50 od 85 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ricardo

    07:57 // 25. 3. 2023.

    Treba čpveku pare. Pravi apartmane u Grčku.

  • Smuk II

    13:41 // 24. 3. 2023.

    Vitku želim dug život i da otplati dug kroz 30 godina a ja... baš bih voleo da prisustvujem tom "svečanom dogadjaju" !
    Da, da... životni vek u Srbiji se produžio otkako je SNS na vlasti a pogotovo onima koji dobijaju kredite pod ovako povoljnim uslovima.

  • Robin Hud

    11:27 // 24. 3. 2023.

    Sustina ovde je da je grad REPROGRAMIRAO DUG PRIVATNOG PREDUZECA!!!! Hoce li grad da reprogramira dug neke druge privatne firme??

    • Aleksandra

      23:10 // 24. 3. 2023.

      Ako je naprednjačka... da!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: