Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 10. 3. 2020.

| Društvo

Rešenje Agencije stiglo nakon smene predsednika Skupštine Blaca

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
skupština
Vasiljević kao predsednik Skupštine bio u sukobu interesa; Foto: Lj. M.

Nakon što je utvrđeno da je Miloš Vasiljević, doskorašnji predsednik Skupštine Blaca prekršio zakon obavljajući javnu funkciju odbornika, a zatim i predsednika Skupštine u isto vreme kada i posao koordinatora sportskih klubova u Sportskom savezu opštine Blace, a pritom nije obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije, doneto je rešenje kojim mu se izriče mera javnog objavljivanja odluke o svom trošku.

Rešenje Agencije je stiglo nakon što je Vasiljević pre desetak dana na vanrednoj sednici Skupštine smenjen, iako je samo nekoliko dana pre toga odložena redovna sednica zbog nedostatka kvoruma.

Prema navodima u rešenju, Vasiljević nije pismeno obavestio Agenciju pre stupanja na funkcionersku dužnost o sukobu interesa koji je imao, a uzeta je u obzir činjenica da je on, vršeći javnu funkciju, učinio više povreda Zakona o Agenciji čije se posledice ne mogu otkloniti.

Utvrđeno je da je tokom vršenja javne funkcije odbornika u lokalnom parlamentu, Sportskom savezu u kome je Vasiljević stalno zaposlen dodeljeno preko 2,1 milion dinara, a da o sukobu interesa koji je imao u ovoj situaciji nije obavestio Agenciju – kaže se u Rešenju Agencije.

Navodi Vasiljevića pred Agencijom nisu uzeti u obzir jer je, izjašnjavajući se, rekao da javnu funkciju vrši uz nadoknadu, da nije u stalnom radnom odnosu i da je to naveo u izveštaju o imovini koji je ranije dostavio Agenciji i u kome piše da prihode ostvaruje u Sportskom savezu, gde je i zaposlen.

Sažeto rešenje koje je i konačno, biće objavljeno u Službenom glasniku Srbije i Službenom listu opštine Blace, a troškove objavljivanja snosiće Vasiljević.

Inače, pre oko mesec dana, Vasiljević je uz bivšeg predsednika Opštine Blace Zorana Jozića, promenio “stranački dres” i iz SNS-a je postavljen za koordinatora blačkih socijalista, a sa funkcije predsednika Skupštine Blaca je smenjen pre desetak dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: