Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 15. 9. 2022.

| Društvo

Rešenje vanpijačne prodaje u Nišu stvorilo novi problem - gomilanje smeća na Kvantaškoj pijaci

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
kvantaš smeće2
Nehigijenski uslovi na pijaci; foto; čitalac

Smeće, pokvareno povrće i trina - slika su koju i svakodnevno zatiču građani, ali i prodavci na Kvantaškoj pijaci i kažu da je do toga došlo nakon što je Grad rešio problem vanpijačne prodaje i vratio te prodavce na pijacu. Iz JKP Tržnica to potvrđuju, ali ističu da tome doprinosi sezona zimnica kada je promet povrća najveći, kao i nesavesni prodavci koji neadekvatno odlažu smeće.

Prema rečima jednog od prodavaca, takvo stanje nakon pijačnog dana traje već skoro dva meseca, od kako je Grad uspeo da suzbije vanpijačnu prodaju. Jedan problem zamenio je drugi, zbog kog, kaže, opada i prodaja. kvantaš smeće4 Prevrnuti kontejner i gomilanje smeća; foto: čitalac

Svako ko dođe kod nas na pijacu zatekne katastofalno stanje, neprijatan miris i nehigijenske uslove i naravno da ljudi biraju druge pijace - kaže prodavac.

Prodavac krivi i radnike JKP Tržnica koji, kako kaže, prazne kontejnere, ali ne i ono što je van njih i napominje da se toaleti uopšte ne održavaju, pa je nemoguće koristiti ih. kvantaš smeće Povrće na sve stranje; foto: čitalac

Iz Tržnice su nam rekli da nemaju dovoljno radne snage, a za jednim radnikom idu dva šefa. Imaju kamion kojim prazne kontejnere, ali ono što je van kontejnera ne sklanjaju - kaže on.

Direktor Tržnice Goran Đorđević ne spori da postoji problem sa smećem i otpadom na Kvantaškoj pijaci, ali ističe da redovno pokušavaju da je odžavaju čistom.

To je pijaca koja se zadnja u nizu čisti, međutim pošto je sezona, prodavcima je teško da pređu 10 metera preko ulice i da bace u kontejner, nego mi kad dođemo uveče zateknemo brdo paradajza i povrća po platou i pored tezgi - kaže Đorđević.

kvantaš smeće3 Iz "Tržnice" kažu da redovno čiste; foto: čitalacTakođe, ističe da situaciji doprinose i prodavci drva koje je Grad tu postavio kako ne bi prodavali na trotoaru.

Sada je prodaja ogrevnog drveta na maksimumu i ti prodavci prave onu trinu i nastane katastrofa. Mi sada to čistimo, ne samo higijeničari, nego i Uprava i svi zaposleni - kaže Đorđević.

Za subotu najavljuje akciju čišćenja kako bi pomogli hihijeničarima i napominje da će takvih radnika od 20. septembra biti za 10 više. Apeluje i na pojedine prodavce da savesno odlažu smeće kako bi se održali higijenski uslovi na pijaci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirko

    07:31 // 16. 9. 2022.

    Zamisli za jednim radnikom idu dva sns šefa.

  • Vladanis

    06:07 // 16. 9. 2022.

    Ne vředi, 100 kontejnera dá postave opět bi se našla budala kojá bi bacila pored!!!! Ali me to i ne čudi s obzirom na profil prodavaca!?!!!
    Nemá náma pomocí!!!!

  • Kako da ne

    20:41 // 15. 9. 2022.

    Kad vec naplacuju ulaz onda neka plate radnike da to ociste. A ne da ovako uzmu pare pa hoce jos i da im se cisti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: