Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:38, 20. 7. 2010.

| Društvo

Rešenje za radnike Klotinga

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Nedašnji "Inkol" gde su radili radnici "Klotinga"

Posle stečaja "Klotinga", čiji je vlasnik Kipranin Kostas Georgiu, 274 radnika može da odahne, jer će konačno imati pravo na zdravsteno osiguranje.

Kiparska kompanija trebalo je da bude "razvojna poluga" davno posustale tekstilne industrije "srpskog Mančestera", pošto je bilo predviđeno otvaranje 1.200 radnih mesta.

Ipak, ova kompanije duguje milionske iznose. Samo potraživanja SIEP-e prema Klotingu iznose 1,2 miliona evra, banke potražuju 2,4 miliona, radnici oko milion, a puno para treba izdvojiti za naplatu poreza.

Kompanija Kloting registrovana je 16. maja 2007. godine. Tada je Georgiu kupio bivše društveno preduzeće "Zevelon" za 54 miliona dinara. Istovremeno sa obnavljenjem zgrade Zevelona, u Klotingu su odlučili da otpočnu proizvodnju u pogonu jedine leskovačke konfekcije "Inkol", koja je poslednjih godina bila zatvorena.

Definitivni krah Klotinga započinje 21. marta 2009. godine kada je vlasnik Klotinga sa saradnicima bukvalno pobegao iz zemlje.

Posle tako neslavnog kraja, usledila je serija protesta nemoćnih radnika Klotinga i u ostvarivanju prava, njima su podršku pružali lokalna samouprava i gradonačelnik Slobodan Kocić, koji je i obećao brzo rešavanje njihovog statusa.

Radnici Klotinga će verovatno budi prvi kojima će jednoipogodišnje zaostale zarade biti isplaćene iz Fonda solidarnosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: