Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:19, 26. 11. 2021.

| Društvo

Rešeno više od 80 odsto problema Nišlija koji su došli na razgovor u Gradsku kuću, tvrdi gradonačelnica

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
prijem građana
Komunalna i putna infrastruktura najveći problemi Nišlija; foto: T. T.

Legalizacija objekata, asfaltiranje i infrastruktura glavni su problemi koje su Nišlije iznosile na prijemu u Gradskoj kući i razgovoru sa nadležnima, a koje nisu uspeli da reše preko nadležnih uprava i preduzeća. Na današnjem spisku su bila, kako je rekla gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, imena 92 prijavljena, a sa prošlog prijema je, tvrdi, rešeno više od 80% problema građana koji su došli.

Već četiri godine Nišlija ne može da legalizuje kuću u naselju Nikola Tesla. Kaže da se obraćao i nadležnoj upravi, ali da je rešenje izostalo. Zato očekuje da će nakon razgovora nadležni konačno rešiti njegov problem.

Podneo sam 2017. godine zahtev i sve je urađeno i čekam evo do 2021. godine. Sve sam živo uplatio i rekli su mi u odeljenju za ozakonjenje da ne treba više da dolazim kod njih, da čekam rešenje, ali ništa - kaže Nišlija.

Pored njega još oko 100 građana se prijavilo na prijem kod gradonačelnice, jer nisu mogli da reše problem redovnim putem. Međutim, Sotirovski za to ne krivi uprave, već kaže da su to dugogodišnji problemi koji uglavnom nisu rešeni zbog komšijskih odnosa. prijem građana Razgovor sa članovima Veća; foto: T. T.

Nije nigde zapelo, to su ljudi koji godinama čekaju, pa se jedne godine dogodi da nema projekta, sledeće godine ih stave u projekat, ali nedostaje novca, neko dolazi sa problemom jer komšija ne želi da da saglasnost da deo njegovog placa, koji po planu zauzima ulica, da tu prođe ulica - rekla je gradonačelnica.

Tvrdi da je više od 80 odsto problema građana sa prošlog prijema rešeno i kaže da su slični razlozi dolaska.

Mahom legalizacija, putna i komunalna infrastruktura, to su problemi sa kojima se naši sugrađani susreću i sa kojima dolaze i danas na prijem. Negde je oko 100 prijavljeno, a dolazak je potvrdilo 92 - kaže Sotirovski.

Podsetimo, već nekoliko meseci Grad organizuje prijem građana. Prošle godine Nišlije nisu mogle da se obrate nadležnima, jer je prijem bio odložen zbog epidemiološke situacije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Guliver

    12:24 // 28. 11. 2021.

    Da li neko moze da mi odgovori,kako se prijaviti za razgovor u gradskoj kuci???

  • Milenko

    13:22 // 27. 11. 2021.

    Jel ova žena svesna šta lupa? šta to znači 80% rešeno? od koliko problema je toliko rešeno? jel rešeno delimično, polovično ili u celosti?? Jel misli na privatne probleme ili javne? ko ih je rešio? ona ili nadležna Gradska uprava ili javno preduzeće? jadan je onaj kome ona rešava probleme(ne računam porodično).

  • Cirkus Sotirko

    05:17 // 27. 11. 2021.

    Ima li na prvoj godini Više pedagoške predmet sa procentima ili je tek na drugoj godini? Problemi rešeni 160%, od septembra do novembra! Ili su se u oktobru pojavili novi problemi? napreDNO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: