Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:42, 15. 11. 2012.

| Društvo

Restrikcije vode u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Svrljig-panorama-KOSTA.JPG

Opštinsko Veće dalo je danas saglasnost Javnom komunalno-stambenom preduzeću „Svrljig“ za uvođenje restrikcija u vodosnabdevanju zbog smanjene izdašnosti izvorišta Rumenjak i Manojlica.

Predsedavajući Veća i predsednik opštine Svrljig Milija Miletić apelovao je na građane da štede vodu, ali i na JKSP „Svrljig“ da podjednako isključuju vodu kako bi svi građani približno jednako podneli teret nestašice, kao i da ne bude privilegovanih u ovim restrikcijama.

Svrljig će biti podeljen u dve grupe isključenja, pa će već sutra, od 14h do 8h narednog dana, bez vode biti prva grupa potrošača u koju spadaju ulice Caletova, Radoslava Stefanovića, Hadžićeva, od Doma zdravlja do naselja Rosulja, kao i naselje Rosulja i naselje Trs.

U subotu od 14h do 8h u nedelju bez vode će biti druga grupa potrošača u koju spadaju naselja Saraj i Lukavica i Ulica Vase Albanca sa svim pripadajućim ulicama, od Pravačke reke do fabrike „Pobeda“.

VECE-SVRLJIG Veće opštine Svrljig Seosko naselje Prekonoga danas je bez vode, a meštani će vodu imati svakog drugog dana.

- Zamena oko 200 vodomera i rekonstrukcija vodovodne mreže u ukupnoj dužini od oko 3 kilometara znatno je uticala da se ovogodišnje stanje znatno popravi, ali nedovoljne padavine su ipak uticale da sada moramo uvesti restrikcije – kaže Branislav Mihajlović, tehnički direktor JKSP „Svrljig“.

Trenutna izdašnost izvorišta Rumenjak je 5, a izvorišta Manojlica 6 litara vode u sekundi, što je polovina od potrebne količine neophodne za nesmetano vodosnabdevanje Svrljiga.

Gubitak u mreži, usled dotrajalih cevi je 25-30%, dok je prošle godine, pre rekonstrukcije vodovodne mreže u Ulici Vase Albanca taj procenat bio duplo veći.

Paralelno sa uvođenjem restrikcija, u naseljima bez vode, prvenstveno u višim delovima opštine, dežuraće cisterne sa pijaćom vodom.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    17:55 // 20. 11. 2012.

    Pa sto da ih ne brane, kad samo oni mogu da vrse popis u Svrljigu, kad samo oni mogu da budu na strucnoj praksi i da primaju dnevnice za razne dogadjaje.

  • Radisa

    23:10 // 16. 11. 2012.

    Hvala ti boze sto postoje Juzne vesti - da nije njih nijedna rec protiv Chumele se nebi cula. Cim neko prokomentarise i iznese svoj stav koji ne odgovara seljackoj stranci iz Svrljiga, javljaju se ``mladi lavici`` da brane cast i ugled toboze uglednog domacina Chumele.
    Mladi su pa ce shvatiti na kraju koliko su to 300 kila...
    Sto se tice vodosnabdevanja, Cumela je na vlasti od 2004 godine, pa se postavlja pitanje do kda ce da``pokusava``da resi neke probleme?! Neka ih mladi lavici vec jednom resi. Ovako se stice utisak da stvarno radi samo na kupovini glasova

    • N.N.

      18:17 // 17. 11. 2012.

      Bog i postojanje nekog portala, svasta?!? Kome je uopste stalo da procita misljenje jedne "stare buve".
      Resice, resice, pa se vi pojedini okrenite naglavacke.

  • Svrljizanin ``X``

    07:58 // 16. 11. 2012.

    Da, da restrikcija vode, a u isto vreme veliki strucnjaci iz opstinskog veca najavljuju pocetak izgradnje bazena. Neznam samo sa kojom vodom ce on biti napajan.

    Dok gradjani nemaju vodu za pice Chumela kupuje glasove nepametnih ljudi.

    • Marko Mladenović

      14:02 // 16. 11. 2012.

      Uporedo sa izgradnjom bazena radi se i na rešavanju pitanja vodosnabdevanja. Formirano je radno telo koje treba da svoj predlog da do kraja godine. Nakon toga kreću radovi i na vodovodnoj mreži. Nasleđene probleme nije moguće odjednom rešiti, već korak po korak.

    • Svrljizanin X

      18:10 // 16. 11. 2012.

      Bitno da si ti pametan i da krades neciji nik.
      Sve probleme ovi sada bar POKUSAVAJU da rese, sto ranije nije bio slucaj, nego su vomopromom, pojavom raznih bunardzija i mnogih ostalih trpali pare u dzep. Tada probleme niti su resavali, niti su se trudili da ih rese. Doduse taj bazen su kopali, pa zatrpavali, pa to bar pet puta naplatili...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: