Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 21. 9. 2020.

| Društvo

Restrikcije vode narednih mesec dana u Vladičinom Hanu - građani zabrinuti što se to dešava usred pandemije

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
voda
Po 10 sati ostaju bez vode; Ilustracija; foto: A. K.

U Vladičinom Hanu prošlog petka započeo je remont “Vlasinskih hidroelektrana” zbog kojeg će naselja i sela pojedinim danima biti bez vode veći deo dana, a Grad je doneo i naredbu o racionalnoj potrošnji vode. Dok su sa jedne strane građani zabrinuti i smatraju da restrikcije vode nisu bezbedne zbog pandemije korona virusa, iz JP Vodovod navode da postoji alternativa za snadbevanje vodom cisternama.

Zbog radova će od 12 do 22 sata svakog dana do 18. oktobra neki delovi Hana ostajati bez vode, a pojedini Hančani strahuju da nestanak vode može loše da utiče na epidemiološku situaciju.

Usred pandemije građani Vladičinog Hana ostaju bez vode u narednih mesec dana! Preti novo žarište koje može da bude gore i od Novog Pazara - navodi jedan građanin.

S tim je saglasna i jedna Hančanka koja nema, kaže, adekvatne higijenske uslove zbog remonta.

Nemam pritisak da se okupam, ne mogu da operem veš, a kako kažu dolazi nam još jedan talas virusa… - priča Hančanka.

Da je ovo period kada se u Vladičinom Hanu sveke godine radi remont Vlasinskih hidroelektrana, ali da i zbog pandemije postoji alternativa za snadbevanje vodom ističe izvršni direktor Vodovoda Miroslav Spiridonov.

Kada zatvaramo fabriku vode u Polomu, pustamo alternativno izvorište u Suvoj Moravi. Izvorište trenutno radi maksimalnim kapacitetom. Voda je hemijski i bakteriološki ispravna, imamo odobrenje Zavoda za javno zdravlje da to izvorište radi - objašnjava Spiridonov.

Međutim, to znači da će voda biti isključena po 10 sati dva dana nedeljno u naseljima u Vladičinom Hanu. Tako Pekodolce i Žitorađa ostaju bez vode ponedeljkom i četvrtkom, Polom, Gramađe i Dekutince utorkom i petkom, naselja Lepenica, Stubal, Priboj i Mazarać sredom i subotom, a četvrtkom i nedelju suve će slavine biti u naseljima Kržince, Manajle, Repince i Suva Morava.

Spiridonov navodi da su zbog pandemije preduzete sve mere, te da Hančane vodom snadbevaju i cisterne.

U delovima grada koji nisu obuhvaćeni restrikcijom, a nemaju vodu, ide naša cisterna dva puta nedeljno. Zbog pandemije, obezbeđujemo i seoska naselja koja nisu pokrivena našom mrežom. Tako da radimo i više od onoga šo bi trebalo da radimo - navodi Spiridonov.

Zbog remonta je Grad doneo i naredbu o racionalnoj potrošnji vode kojom zabranjuje polivanje bašti, navodnjavanje travnjaka i njiva, pranje tepiha i vozila vodom sa vodova. I pranje ulica JP Komunalno uređenje neće moći da radi pitkom vodom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: