Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 12. 9. 2012.

| Društvo

Rezervistima stigle takse za naplatu

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
rezervisti
Srđan Aleksić, advokat i Rodoljub Vuković, Udruženje boraca rata 1999. god. Niš

Ratnim rezervistima iz Niša, koji su nedavno dobili spor pred sudom u Strazburu, stigle su za naplatu sudske takse za sporove koji su vodili pred sudovima u Srbiji.

Goranu Pešiću, jednom od rezervista, stigla je za naplatu iz Opštinskog suda taksa od 140.790 dinara. U Udruženju boraca kažu da nema razloga za brigu jer to zapravo znači da će 500 rezervista morati da plati po 250 ili 300 dinara.

- Ne znam kako je došlo do toga da ja budem nosilac, mene tad niko ništa nije pitao - kaže Pešić.

Iz Udruženja boraca rata kažu da postoji nešto više od 20 rezervista koji su nosioci lista, da su takse obavezne i da će biti plaćene. Oni dodaju da nema razloga za brigu, jer "niko ne treba da plati celu sumu već samo deo".

- Kada smo pokretali tužbu, da bismo izbegli velike sudske takse podneli smo kolektivnu tužbu. Zbog velikog broja rezervista morale su da budu napravljene manje liste sa po 500 rezervista, a svaki prvi na spisku naveden je kao nosilac liste - kaže advokat Srđan Aleksić, koji je rezerviste zastupao u svim procesima.

On objašnjava da će svako od nosioca liste dobiti obaveštenje da je u obavezi da plati oko 140 hiljada, ali da ne treba unostiti zabunu jer se ta suma deli na 500 rezervista.

- Iz našeg udruženja ovih dana šaljemo poštom obaveštenja svim rezervistima da su u obavezi da plate taj deo od oko 300 dinara. Dobili smo slučaj i država je u obavezi da nam isplati zaostale dnevnice, ali i mi imamo obavezu da rešimo te takse jer smo odbijeni - kaže Rodoljub Vuković, jedan od rezervista i nosilac liste.

Rezervisti iz udruženja apeluju na sve koji dobiju obaveštenje da što pre izmire svoja dugovanja.

- Važno je da svi rezervisti plate svoj deo takse, da ne bi stvarali probleme ljudima koji su nosioci lista. Znate, nešto mora i da se plati da bi se na drugoj strani dobilo jer da nismo bili odbijeni pred našim sudovima ne bi se vodio ni spor u Strazburu - objašnjava Aleksić.

On je dodao da je pred Opštinskim sudom proces vođen marta 2009. godine, a nakom toga i pred Višim i Apelacionim sudom. Ipak, on ne očekuje da će sa ova dva suda stići bilo kakve takse.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • koki

    21:28 // 2. 10. 2012.

    kome se obratiti za naplatu dnevnica u beogradu .

  • boooki

    10:57 // 13. 9. 2012.

    Sud u Strazburu ne trazi naplatu taksi,a srpski sudovi traze...e crna Srbijo ccc

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: