Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:14, 3. 6. 2021.

| Društvo

Rezultati prošlogodišnje borbe stanara u Panteleju - umesto zgrade vrtić i park

Autor:M.M.K.Izvor:Južne vesti
gornjomatejevacka
Stanari su na zgradi u kojoj žive razvili su transparente poput "Hoćemo zelenu povšinu", "Stop investitorskoj mafiji" i "Ranč prokletih"; foto: S. S.

Nakon protesta stanovnika Somborskog bulevara i Gornjomatejevačke ulice kraj prošle godine, kojima su tražili da se stopira izgradnja zgrade zbog koje bi izgubili sunce i zelenilo, te dogovora sa investitorom da mu se ustupi druga parcela, Gradsko veće usvojilo je novi plan detaljne regulacije. Ovaj plan predviđa da u ovom niškom naselju umesto nove zgrade bude izgrađeni vrtić i park.

Novi Planom detaljne regulacije koji je usvojilo Gradsko veće predviđa da se na prostoru „Somborska centar“ severno od Bulevara Svetog Pantelejmona i istočno od Studeničke, umesto ranije predviđene zgrade izgrade vrtić i park, objašnjava direktor Gradskog zavoda za urbanizam Miroljub Stanković.

Zadnje dve decenije u ovom naselju imali smo intenzivnu gradnju, van uobičajenih standarda uz brojne izuzetke kada su ozakonjenje i legaizacija u pitanju.Građani su tražili da se nađu nova rešenja i da se prestane sa građenjem novih zgrada. U najgušćem delom ovim planom rešićemo lokaciju dečije ustanove i parka – rekao je Stanković.

protest pantelej Protesti su održavani prošlog leta; foto: V. K.Investitor je u dogovoru sa Gradom za zgradu dobio prostor na drugoj lokaciji.

Njemu je ponuđena malo udaljena lokacija prema istoku, prazan prostor gde su livade i voćnaci a prostor koji je prvobitno predviđen biće uskorišćen za ono što je građanima važno – kaže Stanković.

Da podsetimo, stanovnici naselja Pantelej tokom prošle godine protestovali su mesecima kako bi ukazali na problem prenaseljenosti u ovom delu grada i na nedostatak zelenila, parkova za decu, ulica i parkinga.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan peric

    12:33 // 4. 6. 2021.

    Ima leka za sve. Ko vas tera da kupujete stanove u takvim zgradama. Jednostavno, ignorisati takve zgrade. Toliko ima lepih mesta na periferiji grada, lepih kuća i placeva. Da svi budemo svoje gazde na svojim imanjima a ne čekači liftova!

  • Hari

    23:09 // 3. 6. 2021.

    Zasto ne pisete koliko se dece ispisalo iz vrtica koji su subvencionisani. Po novom genijalnom modelu Sotirovske sada roditelji uplacuju ceo iznos pa im se deo refundira. Posto vecina nema da da 20.000 za jedno ili 40.000 za dva deteta onda ih ispisuju iz vrtica. Bolje da nema gradske vlasti i da nikakve odluke ne donose, ovako svakom odlukom samo stetu prave.

    • Dogodine

      06:00 // 4. 6. 2021.

      Glasali ste ,glasajte opet sledeće godine .

    • Razbibriga

      19:12 // 4. 6. 2021.

      Zasto ne pises, zbog cega si glasao za sns a ako nisi izasao na izbore, sta je razlog ?

  • Alo bre

    20:15 // 3. 6. 2021.

    More već se pišu peticije za izmeštanje onog plastičnog igrališta posle podne od buke i smrada ne možemo prozore da otvorimo, trotoari prljavi od prosipane hrane, koka kole, kafe i pobacanih pelenica ...
    Deca vrište urlaju
    kučići izbacuju izmet na sve strane
    Mogli ste igralište da pomerite ka vrhu prostora a ne kod samih zgrada i kuća...
    Samo je neko oprao dobre pare!

    • Majda

      21:34 // 3. 6. 2021.

      U pravu si naselili se došljaci
      to im dodje kao korzo
      roditelji umesto da gledaju gde su im deca oni tragaju za potencijalnim švalerima i švalerkama, deca luduju bez kontrole prosipaju sokove i kokice, lome flaše, vrše nuždu ljudima ispod prozora i terasa po trotoarima djubre na sve strane i tako buka i haos do posle ponoći.

    • argh

      21:35 // 3. 6. 2021.

      Nije problem što je igralište tu, nego što su građani nekulturni.

    • Ti sto tu zive zna se odakle dosli

      22:12 // 3. 6. 2021.

      Ako je covek nekulturan ne postoji dobra pozicija za igraliste.. jedino sa druge strane pored autoputa van svih zgrada.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: