Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 20. 10. 2022.

| Društvo

Rizične raskrsnice u Leskovcu dobijaju pešačke prelaze u boji

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
20221020_095313
Iz Komunalca pozivaju Leskovčane da im jave koji su to prelazi koje treba obojiti; foto: M. M.

Kako bi pešački prelazi bili što vidljiviji za vozače, na leskovačkim raskrsnicama koje su označene kao rizične zbog učestalih saobraćajnih nezgoda pa i nesreća, počelo je postavljanje horizontalne signalizacije u boji. Iz JKP Komunalac pozivaju građane i da daju predloge koje bi raskrsnice još trebalo obojiti, dok se pešaci nadaju da će im to omogućiti lakši i sigurniji prelazak ulica.

Crveno-bele pešačke prelaze do sada su dobile raskrsnice Mlinske ulice sa ulicama Dositeja Obradovića i Ilije Strele, a u toku dana prelazi bi trebalo da budu obojeni i na raskrsnici sa Ulicom Nikole Skobaljića. Takođe, u planu je postavljanje horiontalne signalizacije na raskrsnici ulica Svetoilijske i Miloša Obilića.

Pešaci, uglavnom oni najstariji, ističu da upravo najteže prolaze preko Mlinske ulice pa se nadaju da će obojeni pešački prelazi uticati na vozače da smanje brzinu i da mogu na vreme da se zaustave. 20221020_095153 Pešaci se nadaju lakšem i sigurnijem prelasku ulica; foto: M. M.

Ovo je duga ulica koju seče dosta manjih i značajnih ulica. Vozači često ovde gde nema semafora ne obraćaju pažnju na nas pešake. Ulica je doduše i uska dosta, a ima i biciklista. Nadamo se da će ovakve boje sada uticati na njih da povedu malo više računa o nama i da nam omoguće da pređemo ulicu bez straha hoće li da stane ili neće - kažu Leskovčani.

Da je bezbednost pešaka, ali i svih učesnika u saobraćaju najvažnija slažu se i iz JKP Komunlac zaduženog za farbanje prelaza, odakle pozivaju sve građane da im se jave i predlože koje su to još rizične raskrsnice koje bi još trebalo obeležiti.

Sigurnost svih učesnika u saobraćaju, ali i pokušaj da što više smanjimo rizik od nezgoda je pre svega cilj farbanja prelaza. Pored ovih raskrsnica koje su juče obojene, uskoro će biti obeležene još neke. Takođe, pozivamo i sve Leskovčane da nam se jave, da kažu koje su za njih rizične raskrsnice, kako bi i njih obeležili i pokušali da sprečimo rizične situacije - kažu iz Komunalca.

Inače, iz budžeta Grada za potrebe postavljanja i farbanja saobraćajne signaliziacije ove godine izdvojeno je 14 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    05:54 // 21. 10. 2022.

    Ko ne vidi običan pešački neće ni ovaj da vidi.

  • Grobari Leskovac

    23:35 // 20. 10. 2022.

    Jel ovo normalno da se pesacki prelazi farbaju u navijackim bojama jer direktor komunalca i serif navijaju za k….. Al tako i treba sve u Srbiji moze. Vicicu seceru

  • Dragan

    21:26 // 20. 10. 2022.

    Zar samo ove dve boje? A ostale dugine boje da se dodvori premijer... (ne znam dal' je on ili ona).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: