Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 29. 7. 2011.

| Društvo

Robna pijaca u Domu kulture

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
vranje, pijaca
Vranje, robna pijaca

VRANJE - Zgrada Doma kulture i dalje se koristi kao javna pijaca, objekat koji se pruža na površini od 10.694 metara kvadratnih, planiran je za sve kulturne ustanove i medije u gradu.

Izgradnja Doma kulture zamišljena je kao megalomanski projekat, kakvog nije bilo u Srbiji, a njegova izgradnja traje preko tri decenije. Projekat izgradnje mesta na kome bi Vranjanci imali priliku da prate baletske predstave na velikoj pokretnoj sceni ostao je nezavršen, pa je na tom mestu smeštena robna pijac na kojoj se može trgovati po povoljnijim cenama.

Kamen temeljac svečano je položen na Dan republike davne 1974. godine, tada su Vranje zbog jake privrede svi zvali Švajcarska na jugu Srbije, finansijski momenat je bio više nego zanemarljiv.

Planirano je da se izgradnja odvija u tri faze, a prva je završena tri godine kasnije, i tada su  konstatovano je da su napravljeni određeni propusti, a zbog nedovoljnog priliva novca doveden je u pitanje završetak radova.

Spasonosno rešenje pronađeno je u uvođenju samodoprinosa. U međuvremenu je došlo i do izmene u projektu, jer predviđena pozornica nije ispunnjavala zahteve savremene umetnosti, pa je projektovana nova, rotirajuća. A onda je sve stalo.
Svih ovih godina prostor Doma kulture bio je mesto okupljanja narkomana i odlaganja smeća. Nadležni iz Javnog komunalnog preduzeća “Komrad” rešili da se na tom mestu usele ulični prodavci i napravljena je Robna pijaca koja je opet izvor nezadovoljstva:

- I sami vidite u kakvim uslovima radimo a uredno plaćamo zakup. Struja je toliko slaba da jedva i sijalice rade, a kamo li grejalice. Toalet nema, već idemo u javni u suturenu zgrade. Čuo sam da je ovde trebalo da bude nekakvo pozorište, ali to mi je smešno – priča jedan od prodavaca koji ne bi da otkriva svoje pravo ime, kako ne bi „imao problema u poslu“.

Gradski zvaničnici se slažu da bi nekada ovu priču oko Doma kuture trebalo završiti ali, kako kažu, za to nema novca, a ni zaineresovanih investitora.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Biljana Mitrovic

    22:44 // 3. 10. 2011.

    od kako je ovaj gradonacelnik u Vranju nista nije uradjeno,a jos nam hvali i pozornica i balet,stvarno smesno i strasno....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: