Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:57, 15. 12. 2014.

| Društvo

Robot za gašenje požara stacioniran u Nišu

Autor:A. S. Izvor:Južne vesti
robot
Robot iz Rusije na niškom Aerodromu, foto: belami

Iz Rusije su dopremljena dva specijalna robota koji gase požare na hemijski ugroženim kompleksima. Jedan je predat Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu, dok je drugi poslat u Beograd.

Ova dva robota pokrivaće čitavu teritoriju Srbije kada je reč o gašenju požara u rizičnim uslovima i požara koji mogu da ugroze živote vatrogasaca.

To je za nas velika stvar. Roboti imaju daljinsko upravljanje i štede ljudske živote. U Srbiji imamo rizik od velikih akcidenata i za to se valja opremiti - rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Od osnivanja 2012. Srpsko-ruski humanitarni centar koji je stacioniran u Nišu imao je brojne intervencije. Gašenje požara, poplave, pomaganje onima koji su ostali bez struje zbog niskih temperatura u istočnoj Srbiji samo su neke od akcija.

U poplavama su ruski spasioci iz poplavljenih kuća izvukli oko 2.000 ljudi među kojima je bilo i 400 dece.

sastanak Ministar Stefanović razgovarao sa okupljenima o značaju centra, foto: belamiMinistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je takođe posetio centar, rekao je da je njegov značaj i regionalan, jer je pomoć iz Niša slata i u zemlje u okruženju.

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin naglasio je da je centar u Nišu otvoren za svakoga i da svako koga interesuje čime se on bavi može da dođe i dobije sve informacije.

Pored Marića, Stefanovića i ambasadora, centar je posetio i ministar za vanredne situacije Velimir Ilić, a domaćini su im bili koordinator Viktor Viktorovič Safjanov i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Jovanovic

    13:02 // 15. 12. 2014.

    Još jednom je Perišić svojim zalaganjem obezbedio za grad Niš robota za spašavanje života!Zaslužio je da se slika pošto ljudima smeta što se Periša slika gde treba i gde ne treba!Veliko hvala Čepurinu

    • Milos

      14:35 // 15. 12. 2014.

      Majstore, trolujes za 10!

  • xyz

    11:21 // 15. 12. 2014.

    Samo da se ne desavaju veliki "akcidenti"..Hvala braci Rusima..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: