Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

02:40, 10. 8. 2010.

| Društvo

Roda Bela pogođena iz vazdušne puške

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Roda Bela na operacionom stolu

Rodu koja je nedavno ispala iz gnezda u niškom naselju Broj 6, nepoznata osoba teško je povredila metkom iz vazdušne puške.

Metak koji je pogodio rodu završio je u trbuhu, ispod grudne kosti. Nakon ukazane pomoći rade je u redu, ali će za nekoliko dana morati na operaciju kako bi metak bio izvađen.

Ona je povređena u noći između nedelje i ponedeljka dok je spavala na krovu zgrade, nedaleko od prihvatilišta udruženja Zoo planet.

- kako saznajemo od komšija, na čijem je krovu roda spavala, u toku noći su čuli kako je nesto lupilo, a ujutru zatekli Belu na travi kako leži. Odmah su je doneli u prihvatilište gde je ustanovljeno da je povređena. Veterinar koji se nalazio u prihvatilistu pregledao je rodu i ustanovio da ima ulaznu ranu na levoj butini, a da je desna noga, najverovatnije prilikom pada povređena i da ima prelom butne kosti. Kasnije je utvrdjeno da je povredjeno i levo krilo, takođe prilikom pada sa krova. Slučaj smo odmah prijavili policiji i obavestili inspekciju Ministarstva životne sredine - kažu u udruženju Zoo planet.

Belu su aktivisti ovog udruženja odmah odneli na detaljan pregled, gde je urađeno par rendgenskih snimaka i ustanovljeno da se je reč o ozbiljnoj povredi.

- Zahvaljujući stručnom timu Veterinarske ambulante PET COMPANY koja nam je izašla u susret i besplatno odradila sve potrebne analize, klinički pregled i terapiju, Bela je za sada dobro i pod nadzorom je veterinara i stručnjaka našeg udruženja. Biće pod nadzorom dva dana, nakon čega će biti izvršena operacija butne kosti i pokušaćemo da izvadimo metak - kaže Dušan Stojanović iz udruženja Zoo planet. 

- Ne možemo da verujemo da nam se ovo desilo, jer posle napornog rada i velike pažnje prema Beli, koja je uspela da poleti i kojoj je trebalo još samo par dana da se pridruži roditeljima i na jesen odleti zajedno sa njima, neshvatljivo je da doživi ovako nesto od strane čoveka. Oporavak će sada trajati mnogo duže, tako da će Bela najverovatnije ovu zimu da prezimi kod nas - dodaje Dušan.

Ovaj događaj najstrože osuđujemo, jer ovakvo ophođenje prema rodi, koja je simbol rađanja dece i koja nikom ne nanosi štetu, već unosi radost i zadovoljstvo, dokazuje da i nevino i nedužno biće može da strada bez ikakvog razloga, piše u saopštenju udruženja Zoo planet.

Roda Bela ispala je nedavno iz svog gnezda u niškom naselju Broj 6. Zahvaljujući vatrogascima i EPSu roda je vraćena u gnezdo, iz kog je, u pokušaju da poleti, posle par dana ponovo ispala. Od tada je bila pod nadzorom udruženja Zoo planet.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    10:39 // 19. 8. 2010.

    Je l ima nekih novosti sta se desava sa rodom Belom?
    Kako je prosla operacija?

  • Milan

    10:52 // 10. 8. 2010.

    To su amerikanci namerno pucali na rodu da ne donosi srpsku decu! Nismo mi krivi, mi smo divan narod!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: