Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 9. 1. 2021.

| Društvo

Roditelj verbalno napao trijažnu sestru u niškom vrtiću "Bambi"

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
predškolsko
O događaju obaveštena i policija; ilustracija, foto: A. Kostić

Nakon što je trijažna sestra u vrtiću "Bambi" primetila da dete jaslenog uzrasta uporno kašlje, pa obavestila njegove roditelje u skladu sa preporukama Kriznog štaba, otac tog deteta je po dolasku napao, vređao i pretio, saopštili su iz Javne predškolske ustanove "Pčelica". O događaju je obaveštena i policija i oni kažu da su upozorili 39-godišnjeg muškarca na posledice narušavanja javnog reda i mira.

Prilikom ispraćaja deteta u prisustvu sestre grupe i odgovornog vaspitača, navode iz Pčelice, trijažna sestra je 5. januara predala dete ocu.

Nakon usmenog pojašnjenja i obrazloženja ocu, koji pri preuzimanju deteta nije imao zaštitnu masku, usledio je verbalni napad uvredama, najprimitivnijim psovkama, pretnjom, zastrašivanjem, upiranjem prsta do ivice nosa, pokušajem da se u vrtić uđe silom i pod pretnjom – navode iz "Pčelice".

Nakon što se trijažna sestra povukla, razgovor sa roditeljem su, kažu, nastavili zaposleni, ali bezusešno.

Pokušaj da se otac smiri, prestane da viče, kao i da se kod istog probudi bar malo empatije nisu uspeli. Na usmenu molbu da je svaki problem rešiv i da je u ustanovi stogo zabranjen i nedopustiv bilo koji vid nasilja nad zaposlenim i da isti postupak iziskuje prijavu relevantnim institucijama (MUP), razbesnelo je oca. Zajedno sa detetom u rukama pokušao je da nasilno uđe u objekat, a vratni portal je besno i razjareno vukao - kažu iz "Pčelice".

Povodom napada, tekstom "Vritć i roditelji" na Fejsbuk profilu, oglasila se i trijažna sestra.

Molba još jednom onoj drugoj polovini da se urazumi i dozove pameti, da stane na loptu, razmisli ili se posavetuje sa malo mudrijim, jer mi nismo otirač, bokser, džak, psihosavetovalište, lek za nervozu i nezadovoljstvo da nas množite nulom neuvažavajući vaspitni i životni uticaj koji imamo na vašu decu, a ponajmanje smo vaši neprijatelji – piše u tekstu.

Iz niške policije su potvrdili da je došlo do verbalnog sukoba koji je izazvao 39-godišnji muškarac, te da je po prijavi policija odmah izašla na lice mesta.

Dodaju da je o događaju obavešteno Osnovno tužlaštvo u Nišu koje se izjasnilo da se muškarac upozori na posledice narušavanja javnog reda i mira, što je, kažu u poiciji, i učinjeno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • J

    10:57 // 12. 1. 2021.

    @Dragan,Nis bilo bi divno da se stave kamere u sobe pa da Vi i Vama slicni vide koliko puta deca u vrticu vaspitacicu nesvesno oslove sa "mama", veca deca se isprave, manja ni ne primete da su pogresila..

  • Oki

    09:27 // 11. 1. 2021.

    Nemam reci za ovaj cin. Ovakvo ponašanje nema opravdanja. Pogotovo što su sestre u kovid bolnici, a one koje su ostale rade ceo dan. Ja moju decu vodim u vrtic i zaticem istu sestru ujutru i posle podne. Cujem i da vaspitaci rade u jasle, a to nije njihov posao.

  • Realno

    08:37 // 11. 1. 2021.

    Podrška vaspitačima i vaspitačicama ŠTA SVE TRPE OD BAHATIH RODITELJA KOJI NISU ZAINTERESOVANI ZA SVOJU DECU nego samo zevaju u telefone pa nemaju vremena za druge stvari nego kad se isfrustriraju dođu u vrtić pa napaduju one koji nemaju ni pauzu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: