Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 16. 7. 2020.

| Društvo

Roditelje čija deca ne idu u vrtić iznenadio račun - pitaju od kog iznosa plaćaju 10 %

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
Niski vrtic; foto: PU Pcelica
Objašnjenje koje je nekima dato je da se 10 % odnosno na iznos zajedno sa subvencijama Grada; foto: PU Pčelica

Nakon što je direktorka niške Predškolske ustanove “Pčelica” Svetlana Mitić pre mesec dana rekla da će roditelji čija deca ne idu u vrtić plaćati 10% računa, mnoge je začudio iznos na računu koji nije desetina onoga što mesečno plaćaju. Potom je stigao i račun za jun, koji je 50 % ukupne cene koju roditelji plaćaju. Dok iz “Pčelice” ne odgovaraju na pitanja novinara, neki roditelji kažu da je njima dato obrazloženje da se mislilo na 10 % od ukupne cene računajući subvenciju Grada.

I dok su neki gradovi, poput Vranja i Prokuplja, odlučili da vrtić ne plaćaju oni koji u njega ne idu, u Nišu nije takva situacija. Međutim, koliko zapravo plaćaju, informacija je koja je zbunila roditelje.

Nakon što im je račun za maj stigao sa cifrom od 1.510 dinara, objašnjenje iz “Pčelice” je bilo da se mora plaćati takozvano čuvanje mesta u vrtiću i da to iznosi 10 % računa. Iako se ta računica nije poklopila jer ceo račun koji plaćaju iznosi 4.028 dinara, mnogi nisu dobili objašnjenje zašto je to tako.

Onda je stigao i račun za jun, ali sa drugom cifrom - od 2.014 dinara.

Sada ispada da plaćam 50 % računa? Ne razumem, da li je menjana odluka? - pita jedan roditelj.

I dok iz “Pčelice” više od nedelju dana ne odgovaraju na pitanja novinara, neki od roditelja koji su se javili Južnim vestima, kažu da su kontaktirali uslužni centar ove predškolske ustanove i dobili objašnjenje.

Rekli su mi da se za maj ništa nije plaćalo do 11. maja kada je ukinuto vanredno stanje, već da se računalo od tog datuma, pa je zato tada bio manji iznos. A kažu da se 10 % računa odnosi na ceo račun, odnosno ono što plaćaju roditelji, plus ono što njima plaća Grad - objašnjava jedna mama.

Inače, ukupan račun za jedno dete u niškim vrtićima je oko 20.000 dinara, s tim što roditelji plaćaju 20 % te cene, a ostalih 80 % subvencionište Grad.

Međutim, zašto to objašnjenje odmah nije dato, već su roditelji ostavljeni da sami tumače račune, odgovor je koji nemamo iz ustanove “Pčelica”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    19:40 // 17. 7. 2020.

    Kakav je menadzment, ima mnogo da se iznenadjujete !
    No, narod je na izborima rekao svoje, zar ne ?

  • Dovla

    22:14 // 16. 7. 2020.

    Lopovski sistem.
    Što je najgore, sve prolazi u ovoj kvazi-zemlji.

    • Dzamutka

      19:38 // 17. 7. 2020.

      U onim zemljama,koje nisu kvazi, korisnici bi se solidarisali, otisli ispred upravne zgrade, povikali na lihvare, pa da vidis kako bi se sredilo ! Ovde ne moze, jer svako gleda sebe i sve se zavrsava na psovanju !

  • Zoki

    16:48 // 16. 7. 2020.

    Ne umete vi da izračunate, to je sa euribor, pa plus onaj libor, pa puta dva da ima za kafu dok se ceka da prođe radno vreme.

    • Ouzo

      19:36 // 17. 7. 2020.

      Ili ti,sto bi reko ,nas dragi predsednik :" Kumulativno" !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: