Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 26. 1. 2022.

| Društvo

Roditelje niške škole “Sveti Sava” brine onlajn nastava, kažu da nema interneta ni časova

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
ledenice
Direktorka potvrđuje da ima problema; foto: Vanja Keser

Mogućnost da đaci naredne nedelje u potpunosti pređu na onlajn nastavu zabrinula je roditelje đaka Osnovne škole “Sveti Sava” u Nišu, jer tvrde da deca uopšte nemaju onlajn časove zbog problema sa internetom u školi. Direktorka kaže da uz probleme ipak ima onlajn nastave, da “ima ćoškova gde internet ne hvata dobro” i da će problem biti rešen za dan-dva.

“Dođe mi kosu da čupam dok ga gledam” - kaže mama osmaka koju najviše brine kako će on polagati završni ispit za upis u srednju školu.

Vreme koje njen sin provede pred računarom za vreme onlajn nastave opisuje kao potpuno izgubljeno i kaže da i po 5-6 časova provede čekajući da se neki nastavnik pojavi.

Ono što mi vidimo od kuće jeste da dete uopšte nema časove. Praktično po 5-6 časova sedi za računarom očekujući da se neki nastavnik pojavi i da nešto krene da priča ili da im daje linkove, ali ništa se od toga ne dešava. Potpuno izgubljeno vreme. Ako zaista škola od ponedeljka bude išla potpuno onlajn deca, a posebno osmaci, neće imati ništa od nastave. Na šta to liči - pita Nišlijka.

studiranje Tim za škole saopštava odluku u petak; foto: T. T.Ističe da problem traje već neko vreme i da se ranije žalila, ali je u prošlom polugođu zbog povoljnije epidemiološke situacije bilo više neposredne nastave.

Razredni prenese direktorki, a pošto je tada škola imala autonomiju da odluči ko će ići po kom modelu, dešavalo se da svi krenu u školu. Sada, međutim, vidim da je na nivou Školske uprave - kaže majka.

Da problem s internetnom postoji potvrđuje direktorka škole “Sveti Sava” Sanela Tarana, ali tvrdi da nema razloga za brigu i da je deci sav materijal dostupan.

Zaista trenutno imamo problem s internetom, ali daleko od toga da se ništa od nastave ne drži. Nastavnici drže nastavu, oni se uključe, ali dešava se da ih učenici ne čuju dobro i nastavnici su se žalili - navodi Tarana.

Prema njenim rečima, na otklanjanju problema radili su i tokom raspusta, pa očekuje da sve bude rešeno za dan ili dva.

Radimo na tome da popravimo, da pojačamo taj internet. To je rađeno preko Ministarstva prosvete s obzirom na to da je škola takva da ima mnogo tih ćoškova gde ne hvata dobro, nije to ni u svim učionicama, ni na svim časovima, ali činjenica je da se desi da internet nije kako treba. Čak i ako se desi da pređemo na onlajn biće manje preopterećena mreža, nastavnici će i od kuće i iz škole moći da drže nesmetano nastavu - objašnjava direktorka.

Roditeljima poručuje da nema razloga za brigu i da je osmacima dostupan sav materijal neophodan za pripremu završnog ispita, kao i da će nastavnici uzeti u obzir probleme s internetom.

Podsetimo, Tim za škole u petak, 28. januara, saopštiće odluku o tome da li će naredne nedelje učenici nastavu pratiti onlajn ili iz klupa, na osnovu podataka o broju zaraženih koje dostavljaju škole.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mirko

    13:56 // 1. 2. 2022.

    Tako je i u školi "Ratko Vukućević". Nemaju tehničkih mogućnosti za uključenja iz učionice. Škola nema interneta, nema kamera, a vi deco i roditelji snalazite se u ovom opštem ludilu! Očigledno je da škola nema volje da se pokrene i uradi nešto! Školstvo pušteno niz vodu.....

  • Tenda

    11:57 // 27. 1. 2022.

    Ćoškasta neka škola!

  • Lj

    00:00 // 27. 1. 2022.

    A sto se polugodiste ne pomeri nedelju -dve? Ko kaze da se UPIS u srednju skolu ne moze pomeriti?TO SU NASE SKOLE, ti datumi nisu ZAKUCANI.
    Zavrsni ispit se pravi KAO DA SU SVI INKLUZIVNI. ODLICNIH 80% GDE TOGA IMA SEM U SRBIJI. Nivo znanja se rapidno smanjuje.Ali to nije bitno BITNO JE DA stremo da svi MORAJU BITI ODLICNI. Ako se i pojavi neki nastanik da trazi znanje okacimo ga o jarbol da vis

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: