Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 26. 1. 2022.

Roditelje niške škole “Sveti Sava” brine onlajn nastava, kažu da nema interneta ni časova

ledenice Direktorka potvrđuje da ima problema; foto: Vanja Keser

Mogućnost da đaci naredne nedelje u potpunosti pređu na onlajn nastavu zabrinula je roditelje đaka Osnovne škole “Sveti Sava” u Nišu, jer tvrde da deca uopšte nemaju onlajn časove zbog problema sa internetom u školi. Direktorka kaže da uz probleme ipak ima onlajn nastave, da “ima ćoškova gde internet ne hvata dobro” i da će problem biti rešen za dan-dva.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Pavle Ivkov

    15:36 // 26. 1. 2022.

    Hajde sad ovako: verujem da postoje ovakvi slucajevi da se nastavnici ne ukljuciju, ali sasvim sam siguran - retko. Sta cemo sa tim da se vecina roditelja buni kada se detetu upise izostanak kada se ne ukljuci na onlajn nastavu? Ili sto nastavnici bukvalno mole decu da se ukljuce na onlajn cas, pogotovu osmake?! Na kraju, problem je mnogo dublji od prostog bacanja krivice na nastavnike.

    • Profesor

      21:13 // 26. 1. 2022.

      Naravno, potpuno ste u pravu. Kakva bezobrazna kampanja, sada će da izvuku nekog izlapelog Mileta koji ne ume da koristi interenet, ili da se site što je škola siromašna i nema dobar net. Roditelji su konalno u prilici da vide kakva su im deca, da gledaju kako prate nastavu i to je neprijatna novost za njih - i naravno neko drugi je kriv.

  • Ђраган Дилас

    16:18 // 26. 1. 2022.

    Ма, манте се са образовање, тој ви данас и не требе, сам се учланите у...

  • Milica Stankovic

    20:21 // 26. 1. 2022.

    Potpuna istina...U skoli nema interneta, deca tek uvece dobijaju skolski rad sporadicno od nastavnika, kako ko stigne... Provedu ceo dan uz racunar cekajuci ukljucenja na google meet, kojih nema uopste. Da bi nadoknadili izgubljeno, moraju da rade nocu...i tako, vrzino kolo..

  • Aca

    20:45 // 26. 1. 2022.

    Ja ne vidim zelju a ni volju da se bilo sta promeni u prosveti. Ovo vreme pokazuje da se moze bez nastave, ucenja i na kraju bez skole. Zavrsni i prijemni ispiti biti formalnost pa ce na kraju i sama skola izgubiti smisao. Ne znam kako cemo uspeti da sacuvamo decu. Danas je padala ledena kisa a dvoruste u vrticu ko klizaliste, nisu mogli da bace 3 lopate soli, nadam se da niko nije povredjen

  • Dobro de

    22:59 // 26. 1. 2022.

    Dobar deo predmeta se može naučiti iz knjige.Predmeti kao što su matematika,fizika,hemija...iziskuju dodatna objašnjenja. Nesrećne generacije koje su prošle kroz ovaj period ovakve nastave imaće hendikep kod onih djaka koji nemaju radnu naviku i volju da nešto nauče. Da sve zavisi od nastavnika sva deca bi isto znala,ali više zavisi od dece i od same porodice koja se treba ukljuciti u obrazovanje.

    • Milena

      14:15 // 27. 1. 2022.

      Upravo sam to htela da napišem - kada bi zavisilo samo od nastavnika, sva deca bi imala isto znanje. Ali udela imaju i radne navike, potreba da se zna. Čuj, čeka ispred kompjutera.. Pa dok čeka ne mora samo da gleda u prazan ekran, neka radi nešto konkretno, neka uči za taj završni. Da li deca uče i nešto nauče samo kada su u školi? Ako je tako, shvatiću to kao kompliment za prosvetne radnike.

  • Jelena

    23:21 // 26. 1. 2022.

    Roditelji oduvek govore kako nastavnici nista ne rade. Pa sta je problem sad, eto vam vasa divna deca pa ucite sa njima. Ili je ipak bilo da nastavnici rade, samo sto niko ne ceni njihov rad.

  • Lj

    00:00 // 27. 1. 2022.

    A sto se polugodiste ne pomeri nedelju -dve? Ko kaze da se UPIS u srednju skolu ne moze pomeriti?TO SU NASE SKOLE, ti datumi nisu ZAKUCANI.
    Zavrsni ispit se pravi KAO DA SU SVI INKLUZIVNI. ODLICNIH 80% GDE TOGA IMA SEM U SRBIJI. Nivo znanja se rapidno smanjuje.Ali to nije bitno BITNO JE DA stremo da svi MORAJU BITI ODLICNI. Ako se i pojavi neki nastanik da trazi znanje okacimo ga o jarbol da vis

  • Tenda

    11:57 // 27. 1. 2022.

    Ćoškasta neka škola!

  • mirko

    13:56 // 1. 2. 2022.

    Tako je i u školi "Ratko Vukućević". Nemaju tehničkih mogućnosti za uključenja iz učionice. Škola nema interneta, nema kamera, a vi deco i roditelji snalazite se u ovom opštem ludilu! Očigledno je da škola nema volje da se pokrene i uradi nešto! Školstvo pušteno niz vodu.....

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: