Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:06, 18. 9. 2020.

| Društvo

Roditelji aleksinačkog sela Suhotno traže organizovan prevoz za decu do obdaništa

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
vrtic
foto: A. K.

Da za decu iz aleksinačkog sela Suhotno nema prevoza do obdaništa koje je udaljeno 6 kilometara i nalazi se u mestu Žitkovac, tvrdi jedan od roditelja. Roditelji zahtevaju od nadležnih, kako kaže, da kao i okolna sela i njihova deca dobiju organizovan kombi. Iz Opštine na ove tvrdnje kažu da su roditeljima ponuđene dve mogućnosti, da se obezbede mesečne karte za autobuski prevoz dece ili da im se pokriju putni troškovi za jedan automobil, te su oni, kako kažu, izabrali drugu.

Od ovogodišnjeg polaska u vrtić, roditelji iz sela Suhotno se suočavaju sa problemom prevoza dece do obdaništa. Na relaciji Žitkovac-Suhotno, gde se nalazi obdanište, saobraća samo jedan autobus u jutarnjim časovima, tvrdi roditelj, a zbog posla ne mogu da prevoze decu svakog dana, te se snalaze, kaže, kako znaju i umeju.

Snalazimo se, kombinujemo prevoz kako ko može, plaćamo nekog, ali to nije dugotrajno rešenje. Od tog mesta smo udaljeni 6 kilometara i nama nisu obezbedili nikakav prevoz, a okolna sela isto iz tog vrtića, imaju prevoz za decu, a mi ne- priča ovaj roditelj.

Kako vrtić zahteva da se napišu tri osobe koje mogu da preuzmu ili predaju decu, kaže da je i to veliki problem.

Tri osobe da budu konstantno iste, to je nemoguće. Problem nam je i što je ta nastava obavezna, da bi dete moglo da upiše osnovnu školu- navodi roditelj.

Iako su od obdaniša tražili da im obezbede prevoz kombijem, kojim prevoze i decu iz okolnih sela, navodi da je odgovor bio da će uputitit zahtev predsedniku Opštine, a da je sve samo na rečima ostalo već tri nedelje.

Iz Opštine kažu da su svi roditelji mogli da biraju mesečne autobuske karte za prevoz ili da im pokriju troškove goriva za jedan automobil, navodi za Južne vesti PR Opštine Aleksinac Stefan Đurić.

Roditelji su se odlučili za drugu soluciju, dakle, da im se pokriju troškovi goriva- kaže Đurić.

Iz Opštine nisu objasnili šta kada autobuskog prevoza nema, zašto i deca iz sela Suhotno nemaju prevoz organizovanim kombijem do obdaništa i da li biti obezbeđen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: