Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 3. 2. 2018.

| Društvo

Roditelji iz Niša podneli krivične prijave protiv poznatih zagovarača nevakcinacije

Autor:V. M.Izvor:Večernje novosti, Južne vesti
Vakcina
Na spisku 43 ljudi iz Srbije; foto: A. Kostić

Zbog toga što su javno zagovarali nevakcinisanje i širili strah i paniku u javnosti o štetnosti vakcinacije, Osnovnom sudu u Beogradu grupa roditelja i lekara podnela je krivične prijave protiv 43 ljudi, pišu Večernje novosti. Najveći broj roditelja koji je podržao prijavu je iz Niša.

Grupa od 270 roditelja iz cele Srbije, na čelu sa doktorom Tomislavom Stevanovićem iz Zrenjanina i Vladimirom Cimermanom iz Beograda, stali su iza krivične prijave protiv antivaksera. Spisak prijavljenih, kako prenose Novosti, počinje sa imenom Slađane Velkov koja je mnogo puta javno govorila o štetnosti vakcina, a na listi su i pojedine poznate ličnosti.

Novosti pišu i da među 43 antivaksera našao i poznati niški imunolog za koga je u prijavi navedeno da "postoje sumnje da za pare odlaže vakcinaciju do daljnjeg ljudima koji ne žele da vakcinišu decu".

Doktor Stevanović kaže da jedino tako mogu da se zaustave oni koji ugrožavaju zdravlje nacije. Rekao je da niški roditelji mnogo pomažu u prikupljanju dokaza i potpisa za krivičnu prijavu.

Pokušali smo da se naučnim dokazima borimo protiv laži antivaksera, ali su stvari otišle predaleko. Trenutno imamo 1.200 zaraženih i tri smrtna slučaja i nemamo vremena za gubljenje - rekao je Stevanović za Novosti.

Podsetimo, od novembra kada je epidemija proglašena u Nišu je registrovano oko 400 obolelilih od malih boginja, dok su jedno dete, a kasnije i porodilja, umrli od ovog virusa. Prognoze epidemiologa nisu optimistične, te se ne očekuje da virus uskoro prestane da se širi. Prema rečima lekara, roditelji su od početka epidemije počeli sve više da vode decu na vakcinaciju, iako je ovakav način imunizacije pre toga bivao sve manje "popularan".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mim

    05:46 // 24. 2. 2018.

    Kako glupo spekulisu informacijama... vekcine kojima ubijaju ljude su takozvane zive vakcine... zabranjene u americi i evropi upravo zbog porasta rizika i obolelih od komplikacija vakcine... torlak pravi i mrtvu vakcinu koja je bezbedna... vakcine kojima ubijaju decu nisu ispitane jer torlak nije imao majmune... pa sta ako tu i tamo umre neko???????????? pogledajte sta kaze epidemiolog sa torlaka

  • Kolektivna glupost

    23:30 // 7. 2. 2018.

    Ko se nije opekao taj moze da prica ovakve budalastine.Vakcine su za pojedince stetne.Decu koja su imunoloski nestabilna,daca majki sa autoimunim oboljenjima,daca neuroloskih bolesnika....rezultati su bas zabrinjavajuci.Pad imuniteta kod dece ide prvo...a malo po malo dodje i ostalo.....I cije dete je sada podobno za vakcinaciju u ovom moru virusa.

  • srba

    15:04 // 5. 2. 2018.

    bebac.com je imao nekoliko clanka na temu vakcinacije i na zadnja vrata maltene propagirao ne vekacinaciju mislim da treba da se nadje na listi tuzenih !!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: