Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:58, 14. 9. 2021.

| Društvo

Roditelji na protestu u Nišu potpisali zahtev za povratak u školu

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
240981274_606584993838453_5308692874364650822_n
Roditelji traže da se deca vrate na nastavu; foto: T. T.

Roditelji niških srednjoškolaca okupili su se ispred Gimnazije "Svetozar Marković" gde su potpisali zahtev da im se deca hitno vrate u školske klupe koji će predati, kako su rekli, direktoru škole. Kažu da je neverovatno da sve radi, da se organizuju proslave, a da je samo škola zabranjena, pa poručuju da žele da zaštite svoju decu.

Roditelji su nezadovoljni jer im deca, prema odluci Ministarstva prosvete, od juče pohađaju onlajn nastavu, pa traže da se to promeni.

Mi smo se kao roditelji okupili danas da bismo uručili direktoru škole zahtev ispred svih roditelja da nam se deca hitno vrate u školu, zato što mislimo da je potpuno neverovatno da rade kafići, održavaju se svečanosti, prave se proslave 18. rođendana, koncerti se održavaju svuda, rade bioskopi, splavovi, jedino je zabranjeno da se ide u školu - navode roditelji.

Posle godinu i po dana, koliko su deca bila na onlajn nastavi, smatraju da je odluka da opet pohađaju takvu nastavu "totalni sunovrat". 241004839_320629659833085_1773128251127164912_n Zahtev roditelja; foto: T. T.

Mi smo ovde pre svega da bi zaštitili interes naše dece, to je naša obaveza i niko bolje od nas koji smo roditelji ne može to da učini - rekli su na protestu.

Veruju da će se na njihovu inicijativu odazvati veliki broj roditelja, ali i profesora i direktora škola.

Podsetimo, u 6 gradova i opština na jugu Srbije srednjoškolci su od ponedeljka prešli na onlajn nastavu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goca

    16:52 // 17. 9. 2021.

    Ja znam o cemu se radi! Stvara se nova generacija koja ce biti neobrazovana i zaglupljena, koja ce postovati sta se kaze, i koja nece imati pojma sta se radi u svetu. Ja svakog dana detetu pricam o “teorijama zavere”, ali prenosim i svoje znanje iz matematike, srpskog, geografije, istorije, jer ko ce drugi??

  • JasminaD

    18:32 // 15. 9. 2021.

    Decu treba vratiti u školu. Ovo sedenje za kompjuterom po 7-8h je besmisleno. Što se korone tiče, može se zaraziti u školi, ali mogu ga zaraziti i ja, jer moj posao nije on line, suprugov takodje, fakultet drugog deteta radi normalno..Ova selekcija je besmislena.Ne treba mi neko ko će mi čuvati dete..Ja plaćam privatne časove jer će dete imati završni ispit a vec su dve školske godine izgubljene.

  • Banjac

    17:55 // 15. 9. 2021.

    Samo napred roditelj,borite se za svoju decu!Ko je slusao jutros Ruzica mogao je da vidi koliko mu je stalo do zdravlja dece a koliko do nametanja vakcine a o kvalitetu obrazovanja da I ne govorimo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: