Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 30. 5. 2022.

| Društvo

Roditelji najavljuju novi protest zbog izgradnje parkinga kod škole u Nišu

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
parking
Okupljanje će biti u utorak, 31. maja; foto: T. T.

Zato što je počela izgradnja "humanitarnog parkinga" kraj Osnovne škole "Sveti Sava" i što je, prema njihovom stavu, bezbednost dece već sada ugrožena, roditelji najavljuju novi protest za utorak, 31. maj, u 18 sati.

Kod škole je nedavno počelo ravnanje terena, a kako Grad nije odustao od parkinga, ni roditelji ne odustaju od protesta.

Članovi Saveta roditelja OŠ "Sveti Sava" doneli su inicijativu o spontanom okupljanju roditelja kao reakciju na odluku Grada da se na 20 metara od škole gradi parking koji će ugroziti zdravlje i bezbednost dece, kao i na radove koji se uveliko odvijaju na izgradnji parkinga pored škole - navode roditelji učenika.

Iako je pomoćnica gradonačelnice za građevinarstvo Marina Živulović navela da izgradnja parknga nije štetna po decu, roditelji ističu da je njihova bezbednsot već sada ugrožena jer ne postoji nikakva zaštitna ograda između školskog dvorišta i prostora na kome rade bageri i kamioni.

Dodaju da ne prihvataju zagađeno i nebezbedno okruženje za decu i da na to žele da ukažu novim okupljanjem.

Podsetimo, pripremni radovi na izgradnji prvog humanitarnog parkinga u Nišu prijavljeni su građevinskoj inspekciji, a tome su prethodili negodovanje roditelja, protesti i peticija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zbogom, drveće na Bulevaru

    09:34 // 31. 5. 2022.

    Posečeno drveće - 11 starih stabala - na Bulevaru Nemanjića, kod mostića na Gabrovačkoj reci, prekoputa o.š. Ćele-kula! Zida se nov soliter!!!? napreDNO

  • Moša Pućko

    16:36 // 30. 5. 2022.

    Ni manje ni više nego parking nasipan tucanikom, pa na šta će to da liči. Prašina svuda po deci i učionicama. Za astmu dušu dalo

    • Asfalter

      17:33 // 30. 5. 2022.

      Polako be Mošo, će dođe na red i asvalt, samo da Međarci izvade šljunak iz Moravu i da ga pomešaju sa ladan bitumen, pa kad ga ispeglaju ima se cakli.

    • losmi

      19:44 // 30. 5. 2022.

      Nece daga asfaltiraju da bi u neko dogledno vreme,mogao da se pojavi "Pera Peric" kao vlasnik parcele i krene da pravi zgrade,za cenu od samo 3000eura m2.Zasadice drvece i bice svima mnoooogooo lepse,najlepse Gradonacelnici 20%!

  • Milos

    15:51 // 30. 5. 2022.

    Napred Vucic!!!!!!!!!!!!! Obozavam tog coveka, bori se za narod lavovski

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: