Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 5. 2. 2022.

| Društvo

Roditelji niških đaka se žale na probleme sa onlajn nastavom, iz Školske uprave tvrde da ih nema

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
studiranje
Roditelji zabrinuti; foto: T. T.

Na probleme sa onlajn časovima žale se roditelji đaka više niških škola, a nekima od njih nastavnici su, tvrde, rekli da nemaju tehničke mogućnosti za takav vid nastave. Iz Školske uprave Niš navode da je problem postojao samo u OŠ “Sveti Sava”, ali da je brzo otklonjen i da su sve škole dobile dodatnu opremu za izvođenje onlajn nastave od Ministarstva i UNICEF-a.

Nakon što je majka osmaka koji pohađa Osnovnu školu “Sveti Sava” u Nišu vreme koje njen sin provede pred računarom tokom onlajn časova opisala kao izgubljeno i žalila se da dete često uzaludno čeka da se nastavnik pojavi, javili su se i drugi roditelji.

Ja sam jedan od mnogobrojnih nezadovoljnih roditelja čije dete pohađa OŠ “Ratko Vukićević”. Kod nas u školi i dalje nema nastave onlajn jer, kako kažu, "nemaju tehničkih mogućnosti". Ne shvatamo kako to da u 21. veku u školi nema interneta - kaže Nišlija.

Pita da li je reč o nezainteresovanosti nastavnika, a direktorka Osnovne škole “Ratko Vukićević” Divna Stevanović potvrđuje da je bilo tehničkih problema i kaže da su rešeni, ali da ipak ima učionica koje nemaju mogućnosti za nastavu na daljinu.

Imali smo problem sa internetom, odnosno sa mrežom, pa smo intervenisali. Uspostavljena je mreža i od tada nema problema. Nastavnici koji imaju u učionici mikrofon i zvučnik mogu da drže direktno čas onoj grupi koja je u školi da prate ostali, ali nemamo to u svakoj učionici - objašnjava Stevanović.

Međutim, tvrdi da su deca sve vreme dobijala neophodan nastavni materijal, da joj se roditelji nisu žalili i da su deca, kako kaže, mogla da prate časove i preko RTS-a.

V. d. načelnika Školske uprave Niš Predrag Nešović kaže da je problema sa internetom bilo samo u OŠ “Sveti Sava”, ali da je to brzo rešeno.

Prema njegovim rečima, škole na teritoriji ŠU Niš dobile su krajem prošle godine dodatna 672 računara i 45 štampača od Ministarstva prosvete, kao i mrežne kartice iz donacija UNICEF-a.

Podsetimo, prema odluci Tima za škole, svi mlađi osnovci nastavu će i naredne nedelje pratiti u učionicama, a stariji osnovci i srednjoškolci po kombinovanom modelu - onlajn i iz klupa, uz podele na grupe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • d.m

    08:41 // 7. 2. 2022.

    kod nas u skoli N.selu,pojedini nastavnike redovno se ukljucuju na online i za njih ima fehnicki uslovi,a oatalo 80% tesko im je i da stave materijal

    • Tajanstveni Alan

      17:30 // 7. 2. 2022.

      Ma, sta vas briga za decu i njihovo obrazovanje, vazno da izglasate, kao i uvek aktuelnu vlast i da se dodvorite odbornicima- neradnicima.

  • marina j

    18:41 // 6. 2. 2022.

    A bas me zanima kako ce matematiku da rade uzivo i da snimaju tablu. Koja bi to oprema bila.

  • marina j

    18:39 // 6. 2. 2022.

    Cuj, ne moze da veruje da skola u 21. veku nema internet. Odvedite gospodju da vidi skolske poljake po Srbiji i kako se loze kubici.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: