Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 5. 2. 2022.

Roditelji niških đaka se žale na probleme sa onlajn nastavom, iz Školske uprave tvrde da ih nema

studiranje Roditelji zabrinuti; foto: T. T.

Na probleme sa onlajn časovima žale se roditelji đaka više niških škola, a nekima od njih nastavnici su, tvrde, rekli da nemaju tehničke mogućnosti za takav vid nastave. Iz Školske uprave Niš navode da je problem postojao samo u OŠ “Sveti Sava”, ali da je brzo otklonjen i da su sve škole dobile dodatnu opremu za izvođenje onlajn nastave od Ministarstva i UNICEF-a.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Vojce

    12:29 // 5. 2. 2022.

    Onlajn nastava nema nikakve veze sa skolskim internetom jer se obavlja preko Google ucionice ili Majkrosoft Timsa. Onlajn nastava nije direktan TV prenos iz ucionice. Ne verujem da ijedna skola to ima. Svi su kuci i nastavnik i deca i u vreme po rasporedu prikljuce se google ucionici, odrze cas i to je sve.

    • Profesor

      17:10 // 5. 2. 2022.

      Osim ako se online nastava drži iz škole i to uporedo sa časom koji nastavnik već drži uživo. Svi ste ovde baaš jaaako pametni, da vam ne znamo decu..

    • marina jovic

      18:36 // 6. 2. 2022.

      Lepo ste to zamislili, nastavnik prvo ide u skolu da drzi uzivo casove, a kad dodje kuci radi onlajn. Pa u krevet, a iz kreveta na posao. A nastavnikova deca nek idu kod babe da ih cuva i kuva rucak.

  • Roditelj

    12:37 // 5. 2. 2022.

    Danas je bila radna subota u OŠ Miroslav Antić. Deca jednog odeljenja viših razreda su ustala jutros za onlajn nastavu. Ali, imali su JEDAN čas gde je postavljen materijal, bez nastave. U hodu se saznavalo da nastavnici neće držati nastavu. Javašluk. Bolje da su deca danas bila napolju ili na nekim vanškolskim aktivnostima. Ovako, potrošeno je vreme dece i njihovih roditelja i staratelja.

    • Vojce

      18:10 // 5. 2. 2022.

      Kod online nastave ucesnici se ne nalaze u ucionici u skoli nego su kod kuce. To je jedina razlika. Za online nastavu vazi postojeci raspored casova tako da nastavnik i svi ucenici moraju da budu prisutni. Postavljanje, skidanje, izmena materijala za cas ne spada u drzanje casa nego u pripremu koja se radi pre izvodnjena nastave. Nastavnik nema diskreciono pravo da bira oce-nece nego mora na cas.

  • Владета Понош

    14:56 // 5. 2. 2022.

    Има прилично неписмених учитеља/наставника по школама. Пре отприлике 15 година, ћеркица је донела школски рад из српског језика у коме им је учитељица написала на табли а они преписали: "Свети Сава се замонашио на Свету гору." ???!!!
    Шта даље рећи, коришћење интернета је за такве мисаона именица.

    • Profesor

      17:07 // 5. 2. 2022.

      Ništa, uzNeš pa školuješ dete sam kući, jer tvojoj pameti i pismenosti niko ne može prići.

    • Владета Понош

      18:33 // 5. 2. 2022.

      Професоре,
      И ти не разликујеш акузатив од локатива, признај, то те тишти. Ни концентрација ти није на нивоЈу, ово давно беше, ћерка завршила факултет.

    • Владета Понош

      19:31 // 5. 2. 2022.

      Profesor,
      Игледа да си и ти неки професор што је радио у некУ таквУ школУ.
      Пешице си ишао у школИ?

    • profesor

      10:03 // 6. 2. 2022.

      Pešice 12km, uzbrdo u oba smera, i kroz sneg - bez obzira na godišnje doba. JeRi toj problem?!

    • Владета Понош

      11:42 // 6. 2. 2022.

      Могуће је то. Ако си се и тада допинговао ко сад.

  • Olivera Stojkovic

    17:09 // 5. 2. 2022.

    U Aleksincu, konkretno u skoli Ljupče Nikolić, a i u ostalim školama, se onlajn nastava NE ODRŽAVA. Nema nikakve nastave u danima kad su deca kući. Ministar obmanjuje javnost!
    Nema nikakve kontrole rada nastavnika.

    • Vojce

      18:29 // 5. 2. 2022.

      Za onlajn nastavu Ministarstvo je propisali Google ucionicu, Microsoft Teams i Moodle. A Viber, Skajp i ostali bla bla programi mogu da sluze za svaleraciju a ne i za nastavu.

    • Redar

      21:00 // 5. 2. 2022.

      Zašto bi se održavala on line nastava ako učenici idu po kombinovanom modelu? Kada predju na treći model tada možemo govoriti o on line nastavi.

  • Roditelji

    20:14 // 5. 2. 2022.

    U OŠ Sveti Sava u Nišu, već druga radna subota - nastavnik pošalje marerijal i to je to. Ukoliko uopšte pošalje. Nema meet-a. Što se kombinovane nastave tiče, onih dana kad deca rade od kuće retko koji nastavnik se uključi na google meet, a i ako se uključi veza je jako loša i teško se prati. Mučenje i izgubljeno vreme. Nastavnici i škola nisu opremljeni za ovaj vid nastave.

  • Školstvo 00

    20:40 // 5. 2. 2022.

    Treba kao u BG sva deca da dobiju Tablet ili Lap top.Decu nam diskriminisu.Jel to za njihovu decu a naša mogu klikere da igraju.Tako ćete i dobiti.

    • d.m

      08:44 // 7. 2. 2022.

      nije problem do dece,bar ja kako vidim,naatavni u veliku vecinu su ti koi ne postavljaju materijal niti zovu za online caa

  • Student

    10:03 // 6. 2. 2022.

    Dragi roditelji,
    Vi koji decu vodite u igraonice,tržne centre,prodavnice ili im dozvoljavate da idu u kafiće i teretane,zavisno od uzrasta. I vi dragi nastavnici koji sopstvenoj deci to isto dozvoljavate ili obilaziti sniženja,banke,čekate u redovima.. Vi ste najglasniji da nastava bude online,a onda se žalite što svi redom otaljavaju taj posao. Nije li to pomalo licemerno?

  • Torpedo

    17:15 // 6. 2. 2022.

    Gospodja Divna, dozivotna direktorka i pliva kroz sve sisteme vlasti.
    Inace, gde sme ovaj v.d. da kaze da ima problema, ima da ga obrisu , za njegovo mesto ima pet-sest kandidata u sekti, koji cekaju kao zapeti a izbori na pragu !

  • marina j

    18:39 // 6. 2. 2022.

    Cuj, ne moze da veruje da skola u 21. veku nema internet. Odvedite gospodju da vidi skolske poljake po Srbiji i kako se loze kubici.

  • marina j

    18:41 // 6. 2. 2022.

    A bas me zanima kako ce matematiku da rade uzivo i da snimaju tablu. Koja bi to oprema bila.

  • d.m

    08:41 // 7. 2. 2022.

    kod nas u skoli N.selu,pojedini nastavnike redovno se ukljucuju na online i za njih ima fehnicki uslovi,a oatalo 80% tesko im je i da stave materijal

    • Tajanstveni Alan

      17:30 // 7. 2. 2022.

      Ma, sta vas briga za decu i njihovo obrazovanje, vazno da izglasate, kao i uvek aktuelnu vlast i da se dodvorite odbornicima- neradnicima.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: