Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:41, 6. 9. 2016.

| Društvo

Roditelji se dogovorili sa “Pčelicom”, Banđur napustio sastanak?

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-vrtic-foto-JV
Hoće li se vratiti stare vaspitačice?; foto: JV

Ukoliko budu želeli da im se vrate stare vaspitačice, koje su nedavno ispremeštane iz vrtića u vrtić, niški roditelji će, kažu, morati da predaju zvanične zahteve upravi "Pčelice", pa će se o njima pojedinačno odlučivati. Direktor Zoran Jonić je nedostupan za komentar. 

Od 1. septembra šezdesetak vaspitačica i sestara je ispremeštano iz jedne u drugu ustanovu, što je izazvalo nezadovoljstvo roditelja koji smatraju da deci treba da se vrati osoblje na koje su navikli, ali i samih radnika, koji su čak i posle decenija rada na jednom mestu, primorani da sada rade u drugoj ustanovi.

Nakon jučerašnjeg protesta, danas su se roditelji sastali sa zamenikom prvog čoveka Grada Milošem Banđurom i direktorom “Pčelice” Zoranom Jonićem.

Kako kaže Mirela Ilić, čije dete ide u jedan od niških vrtića i koja je prisustvovala sastanku kao jedan od predstavnika roditelja, “Jonić je rekao da je spreman da izađe u susret”.

Dogovor je da se svaka grupa roditelja iz vrtića u kojima postoji promena kojom nisu zadovoljni i koji žele da se vrati stara vaspitačica, zvanično obrati zahtevom Joniću i o svakom pojedinačnom zahtevu će se odlučivati. Rekao je da će svuda gledati da izađe u susret roditeljima gde je to moguće. Ja sam već danas u ime roditelja iz naše grupe predala zahtev, tako da se nadam da će se već u ponedeljak vratiti stara vaspitačica - kaže Mirela Ilić.

Međutim, zvaničnu informaciju o tome zašto su vaspitačice ispremeštane, šta je odlučeno na sastanku i na osnovu kojih kriterijuma će se odlučivati hoće li biti vraćene na zahtev roditelja ili ne, od Zorana Jonića nismo uspeli da saznamo, jer je bio nedostupan, a i inače ne odgovara na pozive novinara “Južnih vesti”.

I dok ni zamenik gradonačelnika Miloš Banđur tokom čitavog dana nije odgovarao na pozive novinara, većnik za obrazovanje Bojan Krstić koji je prisustvovao sastanku, kaže da “na ovu temu nema nikakav komentar”.

Nemam na tu temu nikakav komentar, osim da će se sve rešiti u najskorije vreme na najpravedniji način - rekao je Krstić.


Sukob Jonića i Banđura?

Kako nezvanično saznajemo, tokom sastanka je u jednom trenutku došlo do diskusije u vezi sa tim “da li stručne službe vrtića bolje od roditelja znaju šta je dobro za njihovu decu”, oko čega se nisu slagali Jonić i Banđur, koji je "demonstrativno napustio sastanak".

Zašto je došlo do sukoba, ostaje nepoznato javnosti jer ni Jonić ni Banđur tokom celog dana nisu dostupni za komentar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Roditelj

    20:22 // 7. 9. 2016.

    Garantujem da niko nece dobiti odgovor na te pismene zalbe.
    Zato predlazem da se naredni protest organizuje ispred uprave pcelice i to pre pocetka readnog vremena. Tako da se i licno sretnemo sa strucnom sluzbom i rukovodstvom.

  • majka

    13:27 // 7. 9. 2016.

    Ovom Jonicu niko ne moze stati na put. A ja svoje dete ne mogu ni da upisem u vrtic, ali je zato 50 deteta upisano van svakog konkursa. Jednostavno nemamo vezu

  • radivoje milenkovic

    11:16 // 7. 9. 2016.

    A odakle dođe Banđur?

    • Zoki

      18:45 // 7. 9. 2016.

      Sa Polja Kosova, sto bi reko Sloba Milosevic.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: