Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 24. 1. 2024.

| Društvo

Roditelji se žale da im deca treniraju u hladnoj vodi, a iz SC "Čair" kažu da je temperatura 27 stepeni

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
bazen foto aleksandar kostic
Roditelji upozoravaju da deca do četrvrtka treniraju u hladnoj vodi; Ilustracija; foto: A.K.

Da srednji, rekreacioni bazen, poslednjih meseci ispušta i gubi toplu vodu, upozoravaju roditelji dece koja treniraju plivanje u niškom Sportskom centru “Čair” i ističu da deca ponekad drhte od hladnoće nakon treninga. Dok tvrde da su o problemu upozoravali upravu, iz SC “Čaira” kažu da takve primedbe nisu dobijali, te da je temperatura vode 27,2 stepena.

Posledica toga što nedeljom peru filtere je, kako kažu roditelji, hladna voda u bazenu narednih nekoliko dana. Kad ubace svežu hladnu vodu teže je zagrejati jer bazen ispušta i gubi toplu vodu.

Moja deca treniraju plivanje i voda je od ponedeljka do srede nenormalno hladna. Stvarno ne želim da deca posle svakog treninga budu bolesna, jer posle treninga iz bazena izlaze sa modrim usnama i drhte od hladnoće - ističe ovaj roditelj.

Jedini odgovor koji su dobili od zaposlenih u SC “Čair”, kaže ovaj Nišlija, bio je da razlog hladne vode nedovoljno grejanje Gradske toplane ističe i to da pored roditelja o hladnoj vodi govore i treneri, koji se žale da im poslednjih meseci odlaze plivači.

Kada su deca i odrasli bili obojeni u plavo, tog dana su ispraznili bazen, pokušali da ga zakrpe, ofarbali mesta gde voda curi, ali nisu uspeli i dalje problem nije rešen. Treneri stalno ukazuju rukovodstvu na ovaj problem rečima da gube decu i da im odlaze plivači, ali problem nije rešen - kaže Nišlija.

Roditelji navode da u prvoj polovini nedelje deca treniraju u hladnoj vodi, te da je voda hladna do četvrtka, kada se ugreje i da temperatura bude normalna do nedelje, ali napominju da su treninzi za decu do petka.

Plaćati punu članarinu i voditi dete samo jedan ili dva dana, mislim da ni to nije rešenje. Imamo samo jedan bazen u gradu, zar ni taj jedan ne može funkcionisati kako valja - navodi nezadovoljni Nišlija.


Trenutno je 27,2 stepena u bazenima, tvde sa "Čaira"

S druge strane iz SC “Čair” ističu da im se niko ni od roditelja, niti trenera nije žalio na temperaturu vode u bazenima, te da razlika od bazena do bazena može biti minimalna.

Svi bazeni se snabdevaju vodom iz kompenzacionog bazena i moguća ralika je 0,5 stepeni od bazena do bazena. Voda se greje sistemom zmije, a energiju isporučuje Gradska toplana. Trenutna temperatura vode je 27,2 stepena - kažu iz SC "Čair".

Podsetimo, početkom januara, u rekreacionom bazenu SC "Čair" za koji se roditelji bune, kupači su nakon izlaska iz vode imali plave mrlje po telu od farbe kojom je bazen ranije bio farban.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    20:11 // 25. 1. 2024.

    Evo nama povratka botova,najgore vrste ! Ovde se javljaju oni,koji na bazen nikada nisu ni usli a kamoli se okupali,bili rekreativci ili decu dovodili ! To su oni, iz hale, telefonisti, moraju da vrate uslugu za pare sto dobijase !

  • Sanja

    07:39 // 25. 1. 2024.

    NIJE TAČNO DA JE VODA HLADNA!!!Idem na bazen dugo, 3 puta nedeljno i voda je apsolutno onako kako treba da bude. Prestanite da blatite.

  • Nislija

    07:34 // 25. 1. 2024.

    Svaki dan idem na bazen i nine mi jasno cije dete izlazi sa modrim usnama kada je zaista voda bas kako treba .
    Ovakvi tekstovi su potpuna dezinformacija proverite pa onda izbacite tekst.Nije vam prvi put!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: